Terug naar Apple-event voorjaar 2022: dit zijn onze verwachtingen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-event voorjaar 2022: dit zijn onze verwachtingen

Door Ward Edema10 januari 2022 11:073 min. leestijd3

In het voorjaar van 2022 krijgen we het eerste Apple-event van het jaar, met allerlei nieuwe producten. Dit komt er allemaal aan!

Apple event voorjaar 2022

Apple-event voorjaar 2022

Vorig jaar werd tijdens het Apple-event in april de nieuwe 24-inch iMac aankondigd, evenals de AirTag, de iPad Pro met M1-chip en tweede generatie Apple TV 4K. Een behoorlijk vol evenement dus, maar ook dit jaar lijkt het Apple-event in het voorjaar een volle keynote te worden. Dit zijn alle producten die we verwachten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. iPhone SE

Volgens de laatste geruchten van Apple-analist Mark Gurman wordt de nieuwe iPhone SE tijdens het event gepresenteerd. Deze krijgt naar verwachting een snellere A14- of A15-chip en ondersteuning voor 5G.

Het ontwerp blijft gelijk aan de huidige iPhone SE, met een 4,7-inch scherm, afgeronde hoeken, glazen achterkant én de oude vertrouwde homeknop. De kans is wel groot dat Apple nieuwe kleuren introduceert zoals Sterrenlicht en Middernacht, die we al kennen van de iPhone 13.

2. MacBook Air 2022

MagSafe 3

Het wordt misschien wel hét nieuwe product van Apple van dit jaar: de MacBook Air 2022. Deze krijgt naar verwachting een totaal nieuw ontwerp, met dezelfde kleuren als de 24-inch iMac, een wit toetsenbord en witte schermranden.

Ook krijgt het nieuwe model een mini-led-scherm met een veel beter contrast en hogere helderheid, en een snellere M2-chip. En als kers op de taart: MagSafe, Apple’s magnetische oplaadpoort, lijkt terug te keren naar de Air.

De vraag is overigens nog of deze MacBook Air wel echt een MacBook Air wordt. Er gaan geruchten dat Apple de ‘Air’ naam los gaat laten, en dit nieuwe model simpelweg ‘MacBook’ gaat heten.

3. iMac Pro

iMac Pro 2021

De iMac Pro? Die bestaat toch helemaal niet meer? Dat klopt, maar Apple lijkt ‘m dit jaar terug te brengen. Of ten minste: de naam.

De 27-inch iMac wordt namelijk vervangen door een 27-inch iMac Pro. Dit nieuwe model zal in dezelfde prijscategorie belanden als het huidige 27-inch model, en dus niet in de veel hogere categorie van de oude iMac Pro.

De iMac Pro krijgt dezelfde M1 Pro- en M1 Max-chips van de MacBook Pro 2021, evenals dezelfde schermtechniek met mini-led en ProMotion. Daarnaast worden er poorten verwacht die op de kleinere iMac ontbreken, zoals HDMI en een sd-kaartlezer. Ook het design gaat op de schop: dit gaat meer lijken op de 24-inch iMac, maar de vraag is nog of hij dezelfde felle kleuren krijgt.

4. Mac mini 2022

Mac mini 2022 design

Nóg een Mac? Jawel, 2022 lijkt echt het jaar van de Mac te worden. De nieuwe Mac mini wordt geen vervanging voor het huidige M1-model, maar wel voor het overgebleven Intel-model.

Ook deze Mac krijgt de M1 Pro en M1 Max, en wordt dus een flinke krachtpatser. Daarnaast wordt er een dunner design verwacht met een plexiglas bovenkant, en een externe voeding zoals bij de 24-inch iMac.

5. HomePod mini in Nederland

HomePod mini

Last but not least: de HomePod mini. Hoewel Siri op de HomePod sinds kort ook Nederlands spreekt, is hij nog steeds niet officieel te koop in zowel Nederland als België. We verwachten dat daar binnenkort verandering in komt, en wat zou een beter moment zijn om dit aan te kondigen dan een Apple-event?

Apple-event voorjaar 2022: wanneer?

Het is nog niet bekend wanneer het Apple-event dit voorjaar precies plaats gaat vinden. Vorig jaar was het evenement op 20 april, maar het zou dit jaar ook in maart kunnen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het Apple-event in het voorjaar van 2022? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Trudie Hogenboom
Lezer
Trudie Hogenboom

Wanneer komt er een touchscreen op de Mac? Ik ben er al voor aan het sparen.