Terug naar ‘Ook iPad en MacBook krijgen oled-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Ook iPad en MacBook krijgen oled-scherm’

Door Koen van Ekeren5 maart 2021 09:352 min. leestijd0

De nieuwste iPhones hebben een oled-scherm. De betere televisies ook. Maar apparaten met middelgrote schermen – zoals de iPad en MacBook – moeten het nog doen met lcd. Dit lijkt te veranderen, want voor 2022 zou Apple zowel een iPad als een MacBook met oled-scherm op de planning hebben staan.

iPad MacBook oled

MacBook en iPad met oled

Volgens eerdere geruchten verbetert Apple in 2021 al het scherm van de iPad en MacBook. Zij beschikken over mini-led. Dit is een nieuwe vorm van achtergrondverlichting voor lcd-schermen en heeft veel van dezelfde voordelen als oled.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Het jaar erop stapt Apple mogelijk alweer over op een ander schermtype: oled. Volgens DigiTimes lanceert Apple in 2022 een 10,9-inch IPad met een oled-scherm. Het schermformaat duidt erop dat het om een iPad Air gaat. Die zou in het vierde kwartaal van dit jaar in productie gaan, waarna de iPad begin 2022 wordt gelanceerd.

Naast de 10,9-inch iPad zou Apple overwegen om de oled-schermen te gebruiken voor de 12,9-inch iPad Pro en 16-inch MacBook Pro. Ook deze apparaten zouden gepland staan voor 2022, maar Apple heeft nog geen definitieve beslissing genomen, meldt DigiTimes.

Opmerkelijk

Dat Apple dit jaar Apple-apparaten lanceert met mini-led en volgend jaar alweer de sprong maakt naar oled, klinkt opmerkelijk. Maar volgens de Taiwanese website zullen de twee schermtechnologieën naast elkaar blijven bestaan, ‘elk gericht op een andere doelgroep’.

Dit maakt de geruchten een stuk plausibeler. Het betekent waarschijnlijk dat de wat duurdere Apple-producten vanaf 2022 worden uitgerust met oled, zoals de iPad Air, iPad Pro en MacBook Pro. Mini-led is goedkoper om te produceren en wordt waarschijnlijk gebruikt bij de lager geprijsde Apple-producten, zoals de iPad mini en MacBook Air.

Het eerste Apple-product van mini-led kunnen we overigens al snel verwachten. Volgens eerdere geruchten verschijnt er in de eerste helft van 2021 een 12,9-inch iPad Pro met mini-led. Mogelijk al deze maand. Ook de MacBook Pro-modellen krijgen mini-led, maar pas in de tweede helft van dit jaar.

Bron: DigiTimes

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar