Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘In 2024 verschijnt er toch wel een iPad met OLED-scherm’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad OLED-scherm 2024


Lees verder na de advertentie

De iPhone en Apple Watch mogen al enige tijd van een OLED-scherm genieten, maar het ziet ernaar uit dat de iPad in 2024 aan dit rijtje wordt toegevoegd. Ten minste, als het deze keer wel lukt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Wordt 2024 het jaar van de iPad met OLED-scherm?

Volgens een bericht van The Elec willen Apple en Samsung de handen in elkaar slaan om de iPad in een nieuw jasje te steken. De techgiganten zijn namelijk alsnog van plan om Apple’s bekende iPad een OLED-scherm van Samsung te geven. Deze zijn tot nu toe alleen nog maar aanwezig in de iPhone en Apple Watch.

Er wordt ook al voorzichtig over een verschijningsdatum gesproken. Doelstelling is dat de deal dit jaar nog wordt gemaakt en dat Samsung in 2023 de juiste materialen krijgt. Hierdoor kunnen de iPads met OLED-schermen op zijn vroegst pas in 2024 op de markt verschijnen. Nog even geduld hebben dus.

Tweede keer beter


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Overigens is hier nog niet alles mee gezegd, want Apple en Samsung hebben ook in 2021 geprobeerd om een iPad met OLED-scherm te ontwikkelen. Het duo was namelijk van plan om dit jaar al een iPad Air met OLED-scherm uit te brengen, maar dit is uiteindelijk niets geworden. Of het deze keer ook alleen om de iPad Air gaat, is nog onduidelijk.

De twee bedrijven kwamen naar verluidt niet tot een overeenkomst wat betreft de productie van de schermen. Zo vroeg Apple om displays met een “dubbellaagse tandem-structuur”, maar deze techniek vond Samsung te duur. Tevens kregen ze het niet voor elkaar om genoeg schermen voor de juiste prijs te produceren.

Uiteraard geldt ook deze keer dat het project financieel aantrekkelijk moet zijn. Dit kan echter alleen wanneer Apple ‘genoeg’ producten bestelt. De vraag is dus of dit deze keer wel gaat lukken. Maar aangezien Apple en Samsung toch weer met elkaar in gesprek zijn, lijken beide partijen hun beste beentjes voor te willen zetten. En wie weet, misschien is de MacBook uiteindelijk ook aan de beurt.

Bron: MacRumors