Terug naar ‘iPad Air 2022 krijgt toch geen oled-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPad Air 2022 krijgt toch geen oled-scherm’

Door Laura Grootaarts4 oktober 2021 11:062 min. leestijd0

Er komt volgend jaar toch geen iPad Air met oled-scherm. Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo. Apple was dit eerder wel van plan, maar kiest nu voor een andere koers.

iPad Air 2022 geen oled

iPad Air 2022: geen oled-scherm verwacht

Kuo was eerder dit jaar juist degene die het gerucht over de iPad Air met oled-scherm naar buiten bracht, maar komt nu terug op zijn eerdere beweringen. Apple heeft de plannen gewijzigd om verschillende redenen. Het heeft te maken met het kostenplaatje, maar ook de prestaties zouden nog niet naar behoren zijn.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Verder voorziet Apple problemen in combinatie met de nieuwe iPad Pro. Momenteel heeft alleen de iPad Pro 2021 in het grootste formaat (12,9 inch) een mini-led-scherm. Het is de bedoeling dat volgend jaar ook de kleinere iPad Pro (11 inch) zo’n scherm krijgt. Als de iPad Air ook een sterk verbeterd scherm krijgt, wordt het lastig om consumenten uit te leggen waarom ze nog voor de Pro moeten kiezen. De Air kannibaliseert dan op de Pro.

Voorlopig blijft Apple voor de iPad Air vasthouden een aan lcd-scherm voor de iPad Air – of zoals Apple het noemt: een 10,9-inch Liquid Retina-display. Dat betekent niet dat er niets gebeurt: Apple gaat door met het onderzoeken van nieuwe display-technieken voor de iPad-lijn.

Oudste iPad

De iPad Air is op dit moment de ‘oudste’ iPad in het Apple-assortiment – hij verscheen eind vorig jaar. Dit voorjaar verscheen er een nieuwe iPad Pro, en afgelopen maand werden de iPad mini en de reguliere iPad vernieuwd. Wil je weten welke iPad het beste bij jou past? Lees dan Welke iPad moet je kopen in onze rubriek koopadvies.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

 

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar