Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Volgende week nieuwe Apple update: 6 functies om naar uit te kijken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15.4 Face ID mondkapje


Lees verder na de advertentie

Update 8 maart: Apple heeft vandaag aangekondigd dat zowel iOS 15.4 als macOS 12.3 volgende week uitkomen. 


Er komen grote updates aan voor al je Apple-apparaten: we verwachten dat je je iPhone, iPad en Mac deze maand nog kunt updaten. Apple heeft inmiddels al de vijfde bèta uitgebracht voor iOS en iPadOS 15.4 en voor macOS Monterey 12.3. Welke functies van de nieuwe Apple update zijn nu echt de moeite waard? We zetten onze 6 favorieten op een rij.

1. Universele bediening

Universele bediening

Schakelen tussen je Mac en iPad wordt nog gemakkelijker met Universele bediening. Ga achter je Mac zitten, zet je iPad ernaast, en je beweegt zó je Mac-cursor naar je iPad. Je kunt op deze manier ook documenten verslepen van het ene naar het andere apparaat. Of op je iPad teksten typen met het toetsenbord van je Mac.

2. Livetekst in Notities en Herinneringen


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Livetekst

Met Livetekst scan je (handgeschreven) tekst en zet je het direct in Notities of Herinneringen. Dat kan nu ook al, maar Apple heeft de optie zo ver weggestopt dat niemand hem weet te vinden. Straks tik je op het camera-pictogram en vervolgens op ‘Scan tekst’. Wedden dat je Livetekst dan vaker gaat gebruiken?

3. Heel veel nieuwe emoji’s

Nieuwe emoji iPhone

Je kunt nooit genoeg emoji’s hebben, en dus mogen we dit voorjaar 37 nieuwe symbooltjes verwelkomen. Reken je de varianten in verschillende huidskleuren mee, dan komen we uit op meer dan honderd nieuwe emoji’s. Een greep daaruit? Een smeltend gezicht, een batterijtje in het rood, een discobal, een röntgenfoto, handen die een hartje vormen, een trol en een zwangere man. Je vindt ze straks op je iPhone, iPad en Mac.

4. Face ID met mondkapje

Deze functie komt een jaar of anderhalf te laat – hoewel we in het OV en op de luchthaven nog wel even met die mondkapjes te maken hebben. Heb je een iPhone 12 of 13, dan werkt Face ID straks ook als je een mondkapje draagt. Je moet eenmalig opnieuw je gezicht scannen, je iPhone focust daarbij meer op de unieke kenmerken rondom je ogen.

5. Stemherkenning HomePod

HomePod mini Nederland

Onlangs leerde Siri op de HomePod Nederlands, met iOS 15.4 voegt Apple ook Nederlandse stemherkenning toe aan de HomePod en HomePod mini. Siri weet dus wie er tegen hem praat en kan persoonlijke antwoorden geven. Het beste nieuws? Dit moet toch wel een teken zijn dat je de HomePod mini straks ook in Nederland kunt kopen.

6. Heel veel kleine extra’s

Bovenstaande is nog maar het topje van de ijsberg. Je mag nog heel veel kleine nieuwe functies verwachten. Een greep hieruit?

  • Zet je internationale vaccinatiebewijs in Wallet en Gezondheid.
  • SharePlay krijgt een knop in het Deel-paneel en is dus veel toegankelijker.
  • Je kunt notities maken bij je wachtwoorden.
  • Zet meldingen voor persoonlijke automatiseringen uit in Opdrachten.
  • Pas de hoekgebaren op de iPad zelf aan.

Nieuwe Apple update: wanneer?

De nieuwe Apple update voor iPhone, iPad en Mac is beschikbaar vanaf volgende week. Dit werd bekend tijdens Apple’s eerste event van dit jaar. Welke dag van de week het exact is, is nog niet bekend.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!