Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuw in iOS 13.5: je medische ID automatisch delen als je het alarmnummer belt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Medische ID


Lees verder na de advertentie

Binnenkort komt iOS 13.5 uit voor de iPhone. Uit de testversie van de nieuwe software blijkt dat je iPhone straks je Medische ID deelt als je naar het noodnummer belt. Dat gebeurt helemaal automatisch.

Medische ID delen met hulpdiensten

In een noodsituatie weet je misschien niet direct alle relevante medische informatie op te lepelen. Of misschien ben je zelfs helemaal niet meer in staat om te spreken. Bijvoorbeeld omdat de Apple Watch middels valdetectie opmerkt dat je niet meer reageert na een val, en dan automatisch de meldkamer belt.

Daar heeft Apple nu iets op bedacht. Heb je je medische ID in de app Gezondheid op je iPhone ingevuld, dan kunnen de gegevens hieruit worden meegestuurd naar de meldkamer. Bijvoorbeeld of je een allergie hebt, lijdt aan een medische aandoening of bepaalde medicijnen gebruikt. Het meesturen van de gegevens kan ervoor zorgen dat je sneller de zorg krijgt die je nodig hebt.

Deze nieuwe functie is optioneel: je kunt ook voorkomen dat deze informatie gedeeld wordt – dat is een kwestie van een schakelaar omzetten. Het is overigens nog niet zeker of deze functie ook hier direct in gebruik wordt genomen, eerst zal de VS aan de beurt zijn.

Nieuwe gezondheidsfuncties in iOS 13.5


kooptip

Een van Apple’s speerpunten is de gezondheid van consumenten en dat blijkt maar eens en te meer uit d update naar iOS 13.5. Naast het delen van je medische ID, bevat iOS 13.5 straks de mogelijkheden voor een coronatracker. Ook wordt het ontgrendelen van je telefoon gemakkelijker voor het geval je een mondkapje draagt – want het is natuurlijk niet de bedoeling dat we op 1 juni in het openbaar vervoer even ons gezichtskapje naar beneden doen voor Face ID.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors