Terug naar iOS 13.5: Face ID sneller skippen als je een mondkapje draagt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 13.5: Face ID sneller skippen als je een mondkapje draagt

Door Laura Grootaarts30 april 2020 09:402 min. leestijd0

Face ID is een snelle en handige methode om je iPhone te ontgrendelen, maar bij het dragen van een mondkapje werkt gezichtsherkenning niet. In iOS 13.5 gaat Apple het gemakkelijker maken om je iPhone te ontgrendelen bij het dragen van een mondkapje of gezichtsmasker.

mondkapje

iOS 13.5 detecteert mondkapje

Vanwege het coronavirus is het dragen van mondkapjes in steeds meer landen verplicht als je buitenshuis bent. Maar je telefoon ontgrendelen met Face ID is dan onmogelijk. Je iPhone herkent je niet als je mond bedekt is en na een paar keer proberen en tevergeefs omhoog vegen, moet je ouderwets je toegangscode invoeren. Vrijwel alle iPhones van de laatste jaren hebben Face ID, behalve dan de nieuwe iPhone SE 2020 – die heeft nog de ouderwetse thuisknop.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Binnenkort komt er een nieuwe versie van iOS 13 uit, iOS 13.5. In de testversie die deze week verschenen is, herkent de iPhone het mondkapje. Het is niet zo dat Face ID vervolgens versoepeld wordt en je alsnog toegang geeft, maar je iPhone geef je voortaan direct de mogelijkheid om de toegangscode handmatig in te voeren. Dat scheelt al met al seconden – en een hoop irritatie. In de video hieronder zie je hoe snel het proces daarmee verloopt:

In Nederland is het dragen van mondkapjes nog niet verplicht, maar er wordt wel gekeken of het misschien toch nodig is. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. iOS 13.5 wordt op dit moment getest, de uiteindelijke versie is waarschijnlijk in mei voor iedereen te downloaden. iOS 13.5 bevat overigens nog meer vernieuwingen die met de coronacrisis te maken hebben: zo maakt Apple hiermee de weg vrij voor toekomstige corona-apps van de overheid.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar