Terug naar Wanneer is de macOS Ventura (en iPadOS 16) release date?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wanneer is de macOS Ventura (en iPadOS 16) release date?

Door Ward Edema19 oktober 2022 10:392 min. leestijd0

Het is inmiddels alweer vier maanden geleden dat Apple de nieuwste macOS aankondigde, maar wanneer is de macOS Ventura release date eigenlijk? En hoe zit het met iPadOS 16? Dat lees je hier.

macOS Ventura release date

macOS Ventura release date

Apple was aanvankelijk, zoals gebruikelijk, vrij mysterieus over de releasedatum van macOS Ventura. Het bedrijf heeft inmiddels aangegeven dat de update op maandag 24 oktober uitkomt. Een exacte tijd is niet gegeven, maar doorgaans is de update om 19:00 Nederlandse tijd te downloaden.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Met de macOS Ventura release date van 24 oktober, houdt Apple vast aan zijn eigen strakke schema. Kijken we naar de releasedatum van macOS Monterey vorig jaar, dan was dat maandag 25 oktober. Dit jaar is het dus maandag 24 oktober geworden.

iPadOS 16

iPadOS 16 komt hoogstwaarschijnlijk tegelijkertijd uit met macOS Ventura, dus ook op 24 oktober. Het gaat dan wel om versie 16.1. De originele versie, 16.0, is helemaal overgeslagen wegens problemen met de nieuwe functie Stage Manager.

macOS Ventura

macOS Ventura ondersteuning

Ventura zit vol nieuwe functies. Met Stage Manager heb je een nieuwe manier om te multitasken. Mail, Spotlight, Safari en Berichten krijgen stuk voor stuk flinke upgrades. Foto’s krijgt ondersteuning voor een gedeelde fotobibliotheek met familie of vrienden. En met Continuïteitscamera gebruik je je iPhone als webcam voor je Mac. Ook fijn: de Mac krijgt ein-de-lijk een ingebouwde Weer-app.

Wil je weten wat er op 24 oktober nog meer naar je Mac komt? Bekijk dan een paar van onze artikelen:

Mac voor Beginners 2023

Met de grote veranderingen in macOS Ventura, inclusief een totaal vernieuwde Systeeminstellingen-app, biedt Mac voor Beginners 2023 een uitkomst. Wij laten je in deze speciale uitgave stap voor stap zien hoe je met de nieuwe macOS werkt. Zo raak je niet verdwaald, en ben je snel weer gewend!

Mac voor Beginners 2023
Mac voor Beginners 2023
macOS Ventura-editie
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar