Terug naar Deze apps zijn nieuw in macOS Ventura
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze apps zijn nieuw in macOS Ventura

Door Laura Grootaarts17 juni 2022 15:062 min. leestijd0

Dit najaar verschijnt macOS Ventura, de grote update voor je Mac. Met diverse nieuwe functies … en zelfs enkele nieuwe apps! Er is één compleet nieuwe app maar je komt ook wat oude bekenden tegen, apps die we al kennen van de iPhone. Maak kennis met de nieuwe apps van macOS Ventura!

macOS Ventura

1. Klok

De Klok-app van de iPhone en iPad zit ook in macOS Ventura en dus is straks ook je Mac weer helemaal bij de tijd. Zet timers, wekkers en check de wereldklok. Of vraag Siri om dat te doen: ‘Hé Siri, hoe laat is het in Cupertino?’ Ook is Klok nu geïntegreerd in de app Opdrachten.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

2. Weer

De app Weer is nieuw voor de Mac (en overigens ook voor de iPad). Weer is compleet geoptimaliseerd voor het grotere scherm, heeft meeslepende animaties, handige kaarten en allerlei modules waarop je verder kunt klikken. Zo krijg je toegang tot nog heel veel extra informatie. Bijvoorbeeld de temperatuur van uur tot uur of de weersverwachting voor de komende tien dagen.

3. Freeform

Freeform

En dan is er ook nog een écht nieuwe app. Freeform is een digitaal whiteboard of eigenlijk een blanco canvas waarop je al je ideeën kwijt kunt. Plaatjes, video’s, audio, pdf’jes, linkjes, documentjes, digitale post-its: je kunt het allemaal verzamelen op één centrale plek. En het leuke is: je kunt samen met anderen werken aan hetzelfde project. Freeform zit niet in de allereerste versie van macOS Ventura.

macOS Ventura?

macOS Ventura is de grote Mac-update van dit jaar. Apple kondigde het vernieuwde besturingssysteem vorige week aan tijdens de WWDC en dit najaar kun je het downloaden. De update bevat naast nieuwe apps ook talloze andere vernieuwingen. Zo wordt het met Stage manager gemakkelijker om je bureaublad op orde te houden, kun je je iPhone-camera als webcam gebruiken en nog veel meer.

Meer weten over macOS Ventura?
Bekijk dit dossier
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar