Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

macOS Ventura 13.2.1 is uit (en dit is waarom je moet updaten)

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
macOS Ventura achtergrond


Lees verder na de advertentie

Apple heeft op dinsdag 14 februari macOS Ventura 13.2.1 uitgebracht voor de Mac. En hoewel deze update geen grote nieuwe functies heeft, is het toch belangrijk om deze nieuwe versie van macOS Ventura zo snel mogelijk te downloaden en te installeren. Hoe zit dat?

macOS Ventura 13.2.1

Geen toffe nieuwe functies voor je Mac met deze nieuwe versie van macOS Ventura, maar wél belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates. In dit geval was er onder meer sprake van een probleem met WebKit (de ‘motor’ achter Safari). Hierdoor kon kwaadaardige code worden uitgevoerd op je Mac, en Apple zegt dat dit helaas ook daadwerkelijk is gebeurd – hoe vaak is niet duidelijk. Met macOS 13.2.1 lost Apple deze kwetsbaarheid op. Reden genoeg om deze update dus te downloaden.

Enkele weken eerder is macOS Ventura 13.2 verschenen en hierin zaten wel wat opmerkelijke nieuwe functies. Zo kun je je Apple ID sindsdien beschermen met fysieke beveiligingssleutels en is er Geavanceerde gegevensbescherming in iCloud.

Zo kun je de update downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

macOS Ventura 13.2.1 downloaden doe je hier:

  • Open de app Systeeminstellingen.
  • Klik in de navigatiebalk links op Algemeen
  • Klik op Software-update

Je Mac gaat nu op zoek naar recente updates: doorloop de stappen in het scherm om de update te downloaden en te installeren.

iOS 16.3.1 is ook uit

Tegelijk met macOS Ventura 13.2.1 verscheen ook iOS 16.3.1. Voor de iPad verscheen tegelijkertijd iPadOS 16.3.1. Ook deze updates bevatten probleemoplossingen en beveiligingsupdates en hebben verder geen opvallende nieuwe functies. Gebruik je de app Google Foto’s, dan is het belangrijk om de app Google Foto’s even bij te werken – die bleek niet samen te gaan met 16.3.1 en Google heeft razendsnel een update verzorgd.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!