Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

8x dit presenteert Apple woensdag tijdens hét Apple-event van het jaar

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone event 2018


Lees verder na de advertentie

Door velen gezien als hét Apple-event van het jaar: de iPhone-keynote van september. En woensdag is het al zover! Uiteraard zijn de drie nieuwe iPhones de grote publiekstrekkers, maar er is ook een belangrijke rol weggelegd voor andere nieuwe producten. We zetten alle verwachtingen van het iPhone-event op een rij.

iPhone event 2018

Net als vorig jaar houdt Apple zijn iPhone-event in Apple Park, een nieuw ruimteschip-achtige campus in Cupertino. Het belooft een enerverende avond te worden, vol productlanceringen en andere aankondigingen. Dit zijn onze 8 verwachtingen:

1. iPhone XS

iPhone XS

Woensdag presenteert Apple de opvolger van de iPhone X. Betrouwbare geruchten spreken van een S-update. Dit betekent dat het vlaggenschip niet spectaculair verandert: waarschijnlijk is hij vooral sneller en beschikt het toestel over een betere camera. Een kleine upgrade dus, die waarschijnlijk de iPhone XS heet.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

En tóch is het nieuwe vlaggenschip een interessant model. Dat komt door de prijs; al jaren neemt de prijs van de iPhone toe, maar dit jaar wordt het vlaggenschip voor het eerst goedkoper. Vorig jaar had de iPhone X een vanafprijs van 1159 euro en de vermeende iPhone XS prijs ligt tussen de 1000 en 1050 euro.

Meer over dit model lees je in het artikel 9 dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone XS.

2. iPhone XS Max

Daarnaast verwachten we een iPhone met het grootste scherm ooit. Op dit moment is die eer weggelegd voor het 5,8-inch-scherm van de iPhone X, maar daar gaat de iPhone XS Max gigantisch overheen. Het toestel zou een kolossaal scherm bezitten van 6,5(!)-inch.

‘Past toch nooit in je broekzak?’, horen we je denken, maar het model is niet eens groter dan de iPhone 8 Plus. Die heeft weliswaar een veel kleiner display (4,7-inch), maar is door zijn grote randen toch nog forser van omvang.

3. iPhone 9

iPhone 9 concept

Het is niet de iPhone XS of iPhone XS Plus waar na afloop van de Apple-keynote de meeste aandacht naar uitgaat. Analisten voorspellen dat mensen massaal kiezen voor de iPhone 9. Dit is een iPhone die over vrijwel alle toffe eigenschappen van de iPhone X beschikt, maar véél goedkoper is.

Een randloos ontwerp, Face ID, animoji: de iPhone 9 heeft het allemaal. En omdat hij gemaakt is van goedkopere materialen, tel je er naar verluidt een paar honderd euro minder voor neer.

In Mensen gaan straks massaal voor de iPhone 9 (en dit is waarom) lees je meer over deze begeerde iPhone.

4. iPad Pro met Face ID

iPad Pro 2018 concept

Dat Apple drie nieuwe iPhones presenteert, is zo goed als zeker. Iets meer vraagtekens plaatsen we bij een nieuwe iPad, maar het kan zomaar zijn dat Apple met een iPhone X-achtige iPad op de proppen komt. Die iPad Pro 2018 bezit veel minder rand en hij zou voorzien zijn van de TrueDepth-camera, waardoor je hem ontgrendelt met Face ID.

5. Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4

Met een tegen zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durven we te zeggen dat Apple een nieuwe Apple Watch Series 4 presenteert. De opmerkelijkste verandering aan de Apple Watch springt meteen in het oog: dat is het scherm. Die zou ongeveer 15 procent groter zijn, terwijl de behuizing even groot blijft.

Op afbeeldingen van 9to5Mac is te zien wat het grotere scherm voor consequenties heeft voor verschillende apps.

6. AirPods 2

airpods2

Geen zekerheidje, maar het kan zomaar: een nieuwe generatie AirPods. Het is niet de vraag óf deze high-end AirPods 2 binnenkort verschijnen, maar wanneer. En dat kan zomaar tijdens het Apple-event zijn. De nieuwe AirPods krijgen naar verluidt een hoop nieuwe functies. Zo wordt er noise-cancelling ingebouwd, evenals een betere beveiliging tegen vocht.

7. AirPower

draadloze oplaadmat AirPower

Tijdens de september-keynote van 2017 presenteerde Apple AirPower, een nieuwe laadtechniek. Daarna bleef het stil, héél stil. Mogelijk horen we op tijdens de iPhone-keynote meer over de verkrijgbaarheid en prijs van Apple’s oplaadmat.

8. Releasedatum besturingssysteem

iOS 12 bèta 11

Tussen neus en lippen door onthult Apple ook de releasedatum van iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5.0 en tvOS 12!

[relatedissue]

Apple-keynote volgen

Woensdag 12 september weten we het zeker! Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief – op de avond van de keynote krijg je dan een digitale gids over iOS 12 cadeau.