Terug naar Zoveel kosten de drie nieuwe iPhones (en de prijs valt reuze mee)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zoveel kosten de drie nieuwe iPhones (en de prijs valt reuze mee)

Door Koen van Ekeren24 augustus 2018 11:462 min. leestijd1

Al jaren neemt de prijs van de iPhone toe en vooral de iPhone X kost je een rib uit het lijf. Dit jaar lijkt er eindelijk een einde te komen aan deze stijgende trend. In dit artikel zetten we de verwachte prijzen van de iPhone Xs, iPhone Xs Plus en iPhone 9 op een rij.

Onderdelen iPhone 2018 gelekt

Prijzen nieuwe iPhones

Met de iPhone X walste Apple voor het eerst over de grens van 1000 euro heen. Die had na de lancering een vanafprijs van 1159 euro en voor wat meer opslag telde je zelfs 1329 euro neer. Dit zijn excessieve bedragen; gelukkig voorspellen analisten dat de prijsstijging zich niet voortzet. Maar hoe duur worden de nieuwe iPhones, die Apple over een paar weken presenteert?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPhone Xs prijs

Volgens verschillende analisten wordt de opvolger van de iPhone X – die lang werd aangeduid als de iPhone 2018 maar waarschijnlijk de iPhone XS heet– goedkoper dan het huidige vlaggenschip. Dit stelt bijvoorbeeld de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo.

In de Verenigde Staten zou de prijs van het vlaggenschip zakken van 999 naar 899 dollar. Wat de exacte iPhone Xs prijs in Nederland wordt is gissen, maar die zou in dat geval liggen tussen de 1000 en 1050 euro.

Als je overweegt een iPhone X aan te schaffen, doe je er dus goed aan om nog een paar weken te wachten. Zijn opvolger wordt namelijk niet alleen goedkoper, maar is ook weer iets beter. Er zit bijvoorbeeld een nieuwe A12-chip in die sneller en efficiënter is. Ook zou het toestel meer werkgeheugen hebben en gaat de batterij langer mee.

Prijs iPhone X Plus

Zeer waarschijnlijk komt er ook een Plus-versie van de iPhone XS: de iPhone XS Plus. Die heeft het grootste scherm ooit: het oled-display meet liefst 6,5-inch.

Verwacht wordt dat de iPhone XS Plus even duur wordt als de iPhone X. Dit betekent dat het grotere model van de iPhone XS straks ongeveer 1159 euro kost.

Prijs iPhone 9

Naast de twee oled-toestellen zou er een budget-versie van het vlaggenschip verschijnen: de iPhone 9. Die lijkt bijzonder veel op de iPhone XS, maar is gemaakt van goedkopere componenten. Het scherm is bijvoorbeeld gemaakt van lcd, in plaats van oled.

Door de goedkope onderdelen kan Apple het toestel veel voordeliger aanbieden dan de iPhone Xs. Analisten spreken van een bedrag van 700 dollar. Daarmee zou de Nederlandse prijs voor de iPhone 9 ongeveer uitkomen op 810 euro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Tim
Lezer
Tim

Zaten jullie er ff naast zeg…..met maar zo’n 200 euro!