Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018 iPhone XR iPhone XS iOS 12

Zoveel kosten de drie nieuwe iPhones (en de prijs valt reuze mee)

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone Xs prijs


Lees verder na de advertentie

Al jaren neemt de prijs van de iPhone toe en vooral de iPhone X kost je een rib uit het lijf. Dit jaar lijkt er eindelijk een einde te komen aan deze stijgende trend. In dit artikel zetten we de verwachte prijzen van de iPhone Xs, iPhone Xs Plus en iPhone 9 op een rij.

Prijzen nieuwe iPhones

Met de iPhone X walste Apple voor het eerst over de grens van 1000 euro heen. Die had na de lancering een vanafprijs van 1159 euro en voor wat meer opslag telde je zelfs 1329 euro neer. Dit zijn excessieve bedragen; gelukkig voorspellen analisten dat de prijsstijging zich niet voortzet. Maar hoe duur worden de nieuwe iPhones, die Apple over een paar weken presenteert?

iPhone Xs prijs

Volgens verschillende analisten wordt de opvolger van de iPhone X – die lang werd aangeduid als de iPhone 2018 maar waarschijnlijk de iPhone XS heet– goedkoper dan het huidige vlaggenschip. Dit stelt bijvoorbeeld de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo.

In de Verenigde Staten zou de prijs van het vlaggenschip zakken van 999 naar 899 dollar. Wat de exacte iPhone Xs prijs in Nederland wordt is gissen, maar die zou in dat geval liggen tussen de 1000 en 1050 euro.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als je overweegt een iPhone X aan te schaffen, doe je er dus goed aan om nog een paar weken te wachten. Zijn opvolger wordt namelijk niet alleen goedkoper, maar is ook weer iets beter. Er zit bijvoorbeeld een nieuwe A12-chip in die sneller en efficiënter is. Ook zou het toestel meer werkgeheugen hebben en gaat de batterij langer mee.

Prijs iPhone X Plus

Zeer waarschijnlijk komt er ook een Plus-versie van de iPhone XS: de iPhone XS Plus. Die heeft het grootste scherm ooit: het oled-display meet liefst 6,5-inch.

Verwacht wordt dat de iPhone XS Plus even duur wordt als de iPhone X. Dit betekent dat het grotere model van de iPhone XS straks ongeveer 1159 euro kost.

Prijs iPhone 9

Naast de twee oled-toestellen zou er een budget-versie van het vlaggenschip verschijnen: de iPhone 9. Die lijkt bijzonder veel op de iPhone XS, maar is gemaakt van goedkopere componenten. Het scherm is bijvoorbeeld gemaakt van lcd, in plaats van oled.

Door de goedkope onderdelen kan Apple het toestel veel voordeliger aanbieden dan de iPhone Xs. Analisten spreken van een bedrag van 700 dollar. Daarmee zou de Nederlandse prijs voor de iPhone 9 ongeveer uitkomen op 810 euro.