Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple Watch Series 4 heeft hogere resolutie, toont meer info op het scherm’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch-bandjes in lentekleuren


Lees verder na de advertentie

De nieuwe Apple Watch Series 4 kan veel meer informatie op het scherm tonen dan de oudere Apple Watch-modellen. Dat komt door de hogere resolutie, beweert 9to5Mac.Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 resolutie

Vorige week lekte bovenstaande productfoto van de nieuwe Apple Watch uit. Wat daaraan vooral opviel, was de grote hoeveelheid complicaties op de wijzerplaat. Het zijn er negen in totaal: vier in het klokje, vier in de hoeken en eentje die de bovenste rand van het klokje vormt. Op de huidige Apple Watch zou zoiets onmogelijk zijn, de nieuwe Apple Watch heeft echter een veel hogere resolutie.

9to5Mac ging aan de slag met de bèta van watchOS 5, en kwam tot de conclusie dat de resolutie 384×480 wordt. Ter vergelijking: de huidige 42-mm Apple Watch Series 3, heeft een resolutie van 312×390. Apple heeft dit voor elkaar gekregen door de randen iets smaller, en het scherm een fractie groter te maken. Het nieuwe horloge heeft waarschijnlijk ook meer pixels per inch – waarschijnlijk 345 ppi. In de onderstaande afbeeldingen is goed te zien wat de hogere resolutie voor consequenties heeft voor verschillende apps.

Apple Watch Series 4 resolutie Apple Watch Series 4 resolutie Apple Watch Series 4 resolutie


kooptip

Hoe scherp het scherm daarmee wordt, blijkt maar weer eens als je het vergelijkt met de originele iPhone. Met een resolutie van 384×480 is nieuwe Apple Watch scherper dan die iPhone, want destijds bleef de teller steken op 320×480.

watchOS 5

Apple presenteert volgende week de nieuwe Apple Watch en maakt dan ook bekend wanneer watchOS 5 uitkomt. Met de nieuwe versie van het besturingssysteem voelen ook oudere Apple Watch-modellen weer als nieuw. Zo zijn er nieuwe en verbeterde Work-outs, zijn de meldingen verbeterd en krijg je de compleet nieuwe app Walkie-Talkie. Lees er alles over in ons dossier watchOS 5.

Apple-keynote

Volgende week woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe Apple Watch. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote, waarin ook de nieuwe iPhone XS en iPhone 9 gepresenteerd worden. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

[relatedissue]