Terug naar Bloomberg: 'iPhones van dit jaar worden een S-update'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bloomberg: 'iPhones van dit jaar worden een S-update'

Door Sven Lamers28 augustus 2018 09:113 min. leestijd0

Het duurt niet meer lang voordat de nieuwe iPhones gepresenteerd worden. Als het gaat om om het voorspellen van de functies van de nieuwe modellen, dan is er niemand beter dan Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg. Hij publiceerde gisteren zijn samenvatting over wat hij van de nieuwe iPhones verwacht. Volgens Gurman krijgen we dit jaar een zogeheten S-update – dus nieuwe modellen die vooral sneller zijn en een betere camera hebben. Grote nieuwe functies hoef je daarentegen niet te verwachten. Wel krijgen we volgens Gurman – geheel in lijn met de verwachtingen – in totaal drie nieuwe iPhones. We zetten even alles op een rij.

drie nieuwe iPhones

Twee opvolgers iPhone X

Alle drie de iPhones krijgen volgens Gurman en display met minuscule randen, zoals we dat al kennen van de iPhone X. Omdat er daardoor geen ruimte meer is voor een thuisknop, worden alle modellen uitgerust met de gezichtsherkenning Face ID. De belangrijkste nieuwe iPhone wordt wellicht de tweede generatie van de iPhone X. Deze krijgt weer een 5,8-inch oled-display, een snellere processor en een verbeterde dubbele camera. Naast het vlaggenschip krijgen we een grotere versie met een 6,5-inch oled-display, dat net als op de andere Plus-modellen meer ruimte voor apps en foto’s biedt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Budget 6,1-inch iPhone

Een nieuwe 6,1-inch iPhone wordt het budget-model dit jaar. Het is de opvolger van de iPhone 8 en komt in verschillende kleuren – naar verluidt rood, oranje en blauw. Ook is het frame van aluminium in plaats van roestvrij staal. Het gaat dus iets meer lijken op de modellen vóór de iPhone X. In het 6,1-inch model blijft Apple gebruikmaken van een lcd-scherm in plaats van de duurdere oled-techniek. De productie van de oled-iPhones ging al in juli van start, die van de lcd-modellen is pas in augustus begonnen.

Dual-sim, maar niet overal

Apple wil de twee grotere iPhones voor het eerst aanbieden met een dual-sim, zodat je niet tussen sim-kaarten hoeft te switchen. Dit wordt echter alleen in bepaalde regio’s aangeboden, en Nederland hoort daar hoogstwaarschijnlijk niet bij. Wat voor mogelijkheden gebruikers aan de software-kant met de dual-sim hebben, is nog niet duidelijk. Nu al biedt Apple sommige iPads met een vast geïntegreerde Apple SIM aan, waar je als gebruiker nog je eigen sim-kaart kunt toevoegen. De twee kaarten tegelijk gebruiken, is er echter niet bij.

Prijzen

Over de prijzen van de iPhones uit 2018 is nog niets definitief bekend. In aanloop naar de keynote hebben analisten voorspeld dat Apple de prijs wil verlagen. De grotere 6,5-inch iPhone krijgt dezelfde prijs als de iPhone X van nu, de overige apparaten worden goedkoper. Nog meer hierover lees je in ons prijzenoverzicht.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar