Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bloomberg: 'iPhones van dit jaar worden een S-update'

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
drie nieuwe iPhones


Lees verder na de advertentie

Het duurt niet meer lang voordat de nieuwe iPhones gepresenteerd worden. Als het gaat om om het voorspellen van de functies van de nieuwe modellen, dan is er niemand beter dan Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg. Hij publiceerde gisteren zijn samenvatting over wat hij van de nieuwe iPhones verwacht. Volgens Gurman krijgen we dit jaar een zogeheten S-update – dus nieuwe modellen die vooral sneller zijn en een betere camera hebben. Grote nieuwe functies hoef je daarentegen niet te verwachten. Wel krijgen we volgens Gurman – geheel in lijn met de verwachtingen – in totaal drie nieuwe iPhones. We zetten even alles op een rij.

Twee opvolgers iPhone X

Alle drie de iPhones krijgen volgens Gurman en display met minuscule randen, zoals we dat al kennen van de iPhone X. Omdat er daardoor geen ruimte meer is voor een thuisknop, worden alle modellen uitgerust met de gezichtsherkenning Face ID. De belangrijkste nieuwe iPhone wordt wellicht de tweede generatie van de iPhone X. Deze krijgt weer een 5,8-inch oled-display, een snellere processor en een verbeterde dubbele camera. Naast het vlaggenschip krijgen we een grotere versie met een 6,5-inch oled-display, dat net als op de andere Plus-modellen meer ruimte voor apps en foto’s biedt.

Budget 6,1-inch iPhone

Een nieuwe 6,1-inch iPhone wordt het budget-model dit jaar. Het is de opvolger van de iPhone 8 en komt in verschillende kleuren – naar verluidt rood, oranje en blauw. Ook is het frame van aluminium in plaats van roestvrij staal. Het gaat dus iets meer lijken op de modellen vóór de iPhone X. In het 6,1-inch model blijft Apple gebruikmaken van een lcd-scherm in plaats van de duurdere oled-techniek. De productie van de oled-iPhones ging al in juli van start, die van de lcd-modellen is pas in augustus begonnen.

Dual-sim, maar niet overal

Apple wil de twee grotere iPhones voor het eerst aanbieden met een dual-sim, zodat je niet tussen sim-kaarten hoeft te switchen. Dit wordt echter alleen in bepaalde regio’s aangeboden, en Nederland hoort daar hoogstwaarschijnlijk niet bij. Wat voor mogelijkheden gebruikers aan de software-kant met de dual-sim hebben, is nog niet duidelijk. Nu al biedt Apple sommige iPads met een vast geïntegreerde Apple SIM aan, waar je als gebruiker nog je eigen sim-kaart kunt toevoegen. De twee kaarten tegelijk gebruiken, is er echter niet bij.

Prijzen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Over de prijzen van de iPhones uit 2018 is nog niets definitief bekend. In aanloop naar de keynote hebben analisten voorspeld dat Apple de prijs wil verlagen. De grotere 6,5-inch iPhone krijgt dezelfde prijs als de iPhone X van nu, de overige apparaten worden goedkoper. Nog meer hierover lees je in ons prijzenoverzicht.