Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone SE 2 vertraagd door coronavirus’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 8


Lees verder na de advertentie

Alles wijst erop dat Apple dit voorjaar de iPhone SE 2 presenteert, tijdens een nog niet bevestigd event in maart. Maar het coronavirus dat momenteel de wereld in zijn ban houdt, zou zomaar roet in het eten kunnen gooien.

Het grootste deel van de iPhone-onderdelen wordt gemaakt in China, door Foxconn en Pegatron. Beide locaties bevinden zich op meer dan 500 kilometer afstand van Wuhan, de metropool die momenteel het meest te lijden heeft onder de uitbraak van het virus. Maar de maatregelen die de Chinese overheid neemt, hebben ongetwijfeld tóch effect op de productie, zo meldt Bloomberg.

iPhone SE 2 release vertraagd

Onlangs werd duidelijk dat de productie van de iPhone SE 2 van start zou gaan in februari, waarna de release plaatsvindt in maart. ‘Maar,’ zo zegt analist Patrick Moorhead ‘ik kan me geen scenario bedenken waarin de toeleveringsketen níét wordt verstoord. Als er een hapering is voor wat betreft de grondstoffen, fabricage, assemblage, tests en verzending, dan stagneert de boel.’ In de provincie Henan – waar de Foxconn-fabriek staat – heeft het virus ook al de kop opgestoken en het is onduidelijk of dat nog tot specifieke maatregelen leidt.

Apple heeft overigens een backup-plan voor dit soort scenario’s en is niet compleet afhankelijk van één of enkele partijen. De vraag is echter of andere fabrieken in staat zijn om zo nodig de complete productie over te nemen. Het zou gaan om 15 miljoen iPhone SE 2-modellen en 65 miljoen oudere iPhone-modellen. Mogelijk slinkt hierdoor de voorraad en moet je langer wachten bij aankoop van een nieuwe iPhone.

iPhone SE 2


kooptip

De iPhone SE 2 – ook wel iPhone 9 genoemd – wordt de opvolger van de oorspronkelijke iPhone SE, de kleine en budgetvriendelijke iPhone uit 2016. De SE 2 ziet eruit als een iPhone 8. Dat wil zeggen, het klassieke iPhone-design met thuisknop. Onder de motorkap vind je echter het nieuwste van het nieuwste. We verwachten een keynote in maart, waarbij onder meer ook een nieuwe iPad Pro op het programma staat.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg