Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone SE 2 gaat over een paar weken in productie’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone se 2


Lees verder na de advertentie

Al weken circuleren er geruchten over een nieuwe iPhone SE 2, die dit voorjaar al zou verschijnen. Nu is er nog meer bewijs dat de budgetvriendelijke iPhone er snel aan zit te komen. Volgens de doorgaans zeer goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg gaat de iPhone SE 2 in februari in productie, waarna de iPhone SE 2 release in maart plaatsvindt.

iPhone SE 2 release

De bron van de Gurman – die bekend zou zijn met de plannen van Apple – geeft ook wat details prijs over het relatief goedkope iPhone-model. Die komen overeen met de uitspraken die de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder deed.

De iPhone SE 2 ziet er hetzelfde uit als de iPhone 8 uit 2017, met een 4,7-inch scherm. Dit betekent dat de nieuwe SE minder compact is dan de SE uit 2016, die een 4-inch display had. Ook heeft de SE wederom een thuisknop met Touch ID. Ontgrendelen doe je dus nog steeds met je vingerafdruk, in plaats van je gezicht.

Maar terwijl de buitenkant wat gedateerd oogt, heeft Apple de SE onder de motorkap voorzien van het nieuwste van het nieuwste. De iPhone draait namelijk op dezelfde A13 Bionic-chip als het huidige vlaggenschip van Apple: de iPhone 11 Pro. Deze processor staat bekend als de snelste in de smartphonemarkt, dus met de nieuwe SE heb je een krachtig toestel waar je nog jaren mee vooruit kan.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Over de verwachte prijs meldt Bloomberg niets. Eerder had Ming-Chi Kuo het over een bedrag van 399 dollar. In euro’s is dat altijd wat meer, hier kun je een prijskaartje verwachten van zo’n € 479. Daarmee zou de iPhone SE voordeliger zijn dan de iPhone die op dit moment het goedkoopst is: de iPhone 8. Dit toestel kost € 539.

Event

De SE 2 wordt waarschijnlijk gepresenteerd tijdens in een event in maart. Dit was ook zo bij de eerste SE uit 2016, die op dinsdag 21 maart werd onthuld. Rond deze tijd verwachten we dat je de SE kunt pre-orderen, waarna je hem een week later in huis hebt.

Naast de iPhone SE 2 komt Apple waarschijnlijk nog met vier (!) andere iPhones. Die verwachten we tijdens de iPhone-keynote in september. Meer daarover lees je in ons iPhone 2020 dossier.

Bron: Bloomberg.