Terug naar 'Apple krijgt oled-schermen van LG en vermindert afhankelijkheid van Samsung'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple krijgt oled-schermen van LG en vermindert afhankelijkheid van Samsung'

Door Koen van Ekeren29 juni 2018 09:352 min. leestijd0

Samsung is de enige leverancier van de oled-schermen van Apple. Dit is slecht voor de onderhandelingspositie van het bedrijf uit Cupertino, waardoor het per oled-paneel de hoofdprijs betaalt. Volgens anonieme bronnen aan Bloomberg wil Apple een tweede leverancier aan zich binden om minder afhankelijk te worden van zijn rivaal uit Zuid-Korea. En die tweede leverancier is LG.

Apple afhankelijk van Samsung

Oled-schermen van LG

De bronnen stellen dat de oled-panelen van LG al worden gebruikt in één van de nieuwe iPhone 2018-modellen die in september worden uitgebracht. In eerste instantie zou het bedrijf tussen de 2 miljoen en 4 miljoen eenheden leveren. Dat is een bescheiden aantal voor Apple. Ter vergelijking: bij de eerste deal met Samsung ging het om ongeveer 100 miljoen oled-panelen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch zou de deal Apple helpen om voordeel te halen uit de onderhandelingspositie met Samsung. Dit is de voornaamste reden dat Apple zich wendt tot LG, aangezien Samsung de enige leverancier is van de oled-schermen voor de iPhone X.

En deze afhankelijkheid drijft de prijs van het vlaggenschip van Apple flink op. Naar verluidt ontvangt Samsung ongeveer 110 dollar voor elk iPhone X-model dat Apple verkoopt. Daarmee verdient Samsung in twee jaar tijd ongeveer 14 miljard (!) dollar aan de iPhone X.

Drie nieuwe iPhones in 2018

Apple wil in september drie nieuwe iPhones uitbrengen. Twee daarvan hebben een oled-scherm: het zou gaan om een tweede generatie iPhone X en een iPhone X Plus. Een groot voordeel van oled-schermen is dat de pixels individueel in- of uitgeschakeld kunnen worden. Dit levert een ongekend hoog contrast op; zwart is diepzwart, wit is spierwit en bij alles daartussen zijn er meer kleurgradaties mogelijk.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar