Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple krijgt oled-schermen van LG en vermindert afhankelijkheid van Samsung'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
oledschermen van LG


Lees verder na de advertentie

Samsung is de enige leverancier van de oled-schermen van Apple. Dit is slecht voor de onderhandelingspositie van het bedrijf uit Cupertino, waardoor het per oled-paneel de hoofdprijs betaalt. Volgens anonieme bronnen aan Bloomberg wil Apple een tweede leverancier aan zich binden om minder afhankelijk te worden van zijn rivaal uit Zuid-Korea. En die tweede leverancier is LG.

Apple afhankelijk van Samsung

Oled-schermen van LG

De bronnen stellen dat de oled-panelen van LG al worden gebruikt in één van de nieuwe iPhone 2018-modellen die in september worden uitgebracht. In eerste instantie zou het bedrijf tussen de 2 miljoen en 4 miljoen eenheden leveren. Dat is een bescheiden aantal voor Apple. Ter vergelijking: bij de eerste deal met Samsung ging het om ongeveer 100 miljoen oled-panelen.

Toch zou de deal Apple helpen om voordeel te halen uit de onderhandelingspositie met Samsung. Dit is de voornaamste reden dat Apple zich wendt tot LG, aangezien Samsung de enige leverancier is van de oled-schermen voor de iPhone X.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

En deze afhankelijkheid drijft de prijs van het vlaggenschip van Apple flink op. Naar verluidt ontvangt Samsung ongeveer 110 dollar voor elk iPhone X-model dat Apple verkoopt. Daarmee verdient Samsung in twee jaar tijd ongeveer 14 miljard (!) dollar aan de iPhone X.

Drie nieuwe iPhones in 2018

Apple wil in september drie nieuwe iPhones uitbrengen. Twee daarvan hebben een oled-scherm: het zou gaan om een tweede generatie iPhone X en een iPhone X Plus. Een groot voordeel van oled-schermen is dat de pixels individueel in- of uitgeschakeld kunnen worden. Dit levert een ongekend hoog contrast op; zwart is diepzwart, wit is spierwit en bij alles daartussen zijn er meer kleurgradaties mogelijk.