Terug naar 'Apple blijft volledig afhankelijk van oled-schermen Samsung'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple blijft volledig afhankelijk van oled-schermen Samsung'

Door Koen van Ekeren24 april 2018 09:572 min. leestijd1

Samsung is bij de iPhone X de enige leverancier van het oled-scherm. Hierdoor is Apple volledig afhankelijk van zijn Zuid-Koreaanse rivaal en het ziet ernaar uit dat de situatie voorlopig niet verandert. Door productieproblemen bij LG lijkt Apple er niet in te slagen om een tweede leverancier te strikken.

verkrijgbaar in de apple store

Apple afhankelijk van Samsung

Dit melden bronnen aan The Wall Street Journal. Door productieproblemen loopt LG achter op het schema dat leveranciers volgen voor de nieuwe iPhone-modellen. Hierdoor zijn er bij Apple twijfels ontstaan of LG wel een geschikte leverancier is om de schermen van de komende iPhones te leveren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook bij de komende iPhone X-opvolgers dreigt Apple hierdoor afhankelijk te blijven van de schermafdeling van Samsung. Dit is erg slecht voor de onderhandelingspositie van Apple, waardoor het per oled-scherm de hoofdprijs betaalt.

Volgens een eerder bericht van The Wall Street Journal verdient Samsung ongeveer 110 dollar voor elk iPhone X-model dat Apple verkoopt. Daarmee hengelt Samsung in een tijdsbestek van twee jaar ongeveer 14 miljard dollar binnen. Dit zou 4 miljard meer zijn dan wat de tech-gigant in diezelfde periode verdient aan de Galaxy S8.

Oled-schermen LG

In 2018 lanceert Apple vermoedelijk drie nieuwe iPhone-modellen, waarvan twee toestellen voorzien zijn van een oled-scherm. Volgens eerdere geruchten wordt de opvolger van de iPhone X goedkoper, maar het is de vraag of dat na het wegvallen van LG nog gaat lukken.

Voor Apple is het te hopen dat het volgend jaar wél kan rekenen op LG. Het bedrijf is toonaangevend als het gaat om oled-schermen voor televisies, maar heeft nog altijd moeite met de kleinere smartphoneschermen. De kwaliteit van het oled-scherm van de LG V30 is bijvoorbeeld niet goed en ook het oled-scherm van Pixel 2 XL – geleverd door LG – kreeg veel kritiek te verduren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Floris
Lezer
Floris

Voordeel voor Apple is dat ze de allerbeste schermen ter wereld krijgen. DE LG OLED schermen voor smartphones zijn nou niet bepaald prijswinnaars gebleken.

Dat Samsung de hoofdprijs vraagt is niet alleen logisch, maar Apple moet daar niet over zeuren omdat ze zelf ook voor elk schroefje zes keer de hoofdprijs berekenen aan haar klanten.

Daarbij heeft Samsung een zeperd gelopen met de mega tegenvallende verkopen van de iphone X waardoor Samsung met een onverwachte overcapaciteit komt te zitten vwb productie van OLED schermen voor de iphones.