Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple blijft volledig afhankelijk van oled-schermen Samsung'

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone X waterdicht


Lees verder na de advertentie

Samsung is bij de iPhone X de enige leverancier van het oled-scherm. Hierdoor is Apple volledig afhankelijk van zijn Zuid-Koreaanse rivaal en het ziet ernaar uit dat de situatie voorlopig niet verandert. Door productieproblemen bij LG lijkt Apple er niet in te slagen om een tweede leverancier te strikken.

Apple afhankelijk van Samsung

Dit melden bronnen aan The Wall Street Journal. Door productieproblemen loopt LG achter op het schema dat leveranciers volgen voor de nieuwe iPhone-modellen. Hierdoor zijn er bij Apple twijfels ontstaan of LG wel een geschikte leverancier is om de schermen van de komende iPhones te leveren.

Ook bij de komende iPhone X-opvolgers dreigt Apple hierdoor afhankelijk te blijven van de schermafdeling van Samsung. Dit is erg slecht voor de onderhandelingspositie van Apple, waardoor het per oled-scherm de hoofdprijs betaalt.

Volgens een eerder bericht van The Wall Street Journal verdient Samsung ongeveer 110 dollar voor elk iPhone X-model dat Apple verkoopt. Daarmee hengelt Samsung in een tijdsbestek van twee jaar ongeveer 14 miljard dollar binnen. Dit zou 4 miljard meer zijn dan wat de tech-gigant in diezelfde periode verdient aan de Galaxy S8.

Oled-schermen LG


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In 2018 lanceert Apple vermoedelijk drie nieuwe iPhone-modellen, waarvan twee toestellen voorzien zijn van een oled-scherm. Volgens eerdere geruchten wordt de opvolger van de iPhone X goedkoper, maar het is de vraag of dat na het wegvallen van LG nog gaat lukken.

Voor Apple is het te hopen dat het volgend jaar wél kan rekenen op LG. Het bedrijf is toonaangevend als het gaat om oled-schermen voor televisies, maar heeft nog altijd moeite met de kleinere smartphoneschermen. De kwaliteit van het oled-scherm van de LG V30 is bijvoorbeeld niet goed en ook het oled-scherm van Pixel 2 XL – geleverd door LG – kreeg veel kritiek te verduren.