Terug naar 'iPhone X Plus wordt even groot als iPhone 8 Plus; Face ID in landschapsmodus'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone X Plus wordt even groot als iPhone 8 Plus; Face ID in landschapsmodus'

Door Laura Grootaarts8 mei 2018 12:002 min. leestijd0

Er wordt steeds meer duidelijk over de nieuwe iPhone-modellen die later dit jaar – waarschijnlijk in september – verschijnen. Volgens de Japanse site Macotakara (via 9to5Mac) krijgt de ‘iPhone X Plus’ ongeveer hetzelfde formaat als de huidige iPhone 8 Plus. Ook Face ID krijgt een opmerkelijke vernieuwing.

iPhone X Plus formaat: vergelijkbaar met de 8 Plus

De iPhone 8 Plus heeft een 5,5-inch scherm, de iPhone X Plus zou een 6,5-inch scherm krijgen. Toch wordt deze nieuwe iPhone al met al niet heel veel groter dan de iPhone 8 Plus. Dat komt door de randen rondom het scherm: bij de iPhone 8 (Plus) zijn die nogal fors, bij de iPhone X Plus is er nauwelijks sprake van een rand en is de voorkant één en al scherm.

De 6,5-inch iPhone X wordt naar verwachting wel iets dikker dan de iPhone 8 Plus: 7,7 mm in plaats van 7,5 mm. Dit heeft alles te maken met de montage van de camera aan de achterzijde van het toestel: de camera wordt dit jaar wat groter. Het is nog niet duidelijk wat dat voor gevolgen dat heeft voor de kwaliteit van foto’s. Overigens is de huidige iPhone X ook 7,7 mm dik.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Face ID horizontaal

TrueDepth iPhone X 3D-technologie van Apple

Face ID (gezichtsherkenning) op de iPhone X werkt momenteel alleen als je het toestel in portretmodus houdt. Rechtop, met de TrueDepth-camera aan de bovenkant. Volgens Macotakara gaat Face ID in iOS 12 in landschapsmodus werken. Logisch ook, want een iPhone X Plus is bijna een mini iPad, en velen zullen daarom geneigd zijn om deze horizontaal te houden. Overigens lijkt de kans op een iPad Pro met Face ID nog lang niet verkeken; ook daarbij zou Face ID in landschapsmodus dus van pas komen.

iPhone 2018

Volgens insiders verschijnen er dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen: een tweede generatie 5,8-inch iPhone X, een gigantische 6,5-inch ‘iPhone X Plus’ en een 6,1-inch budget-model met lcd-scherm. Alle drie de toestellen zouden worden uitgerust met Face ID. Ten opzichte van de iPhone X worden de randen en de notch waarschijnlijk nog minimaler.

Lees ook het dossier iPhone 2018.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar