Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

'iPhone X Plus wordt even groot als iPhone 8 Plus; Face ID in landschapsmodus'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone X Plus concept


Lees verder na de advertentie

Er wordt steeds meer duidelijk over de nieuwe iPhone-modellen die later dit jaar – waarschijnlijk in september – verschijnen. Volgens de Japanse site Macotakara (via 9to5Mac) krijgt de ‘iPhone X Plus’ ongeveer hetzelfde formaat als de huidige iPhone 8 Plus. Ook Face ID krijgt een opmerkelijke vernieuwing.

iPhone X Plus formaat: vergelijkbaar met de 8 Plus

De iPhone 8 Plus heeft een 5,5-inch scherm, de iPhone X Plus zou een 6,5-inch scherm krijgen. Toch wordt deze nieuwe iPhone al met al niet heel veel groter dan de iPhone 8 Plus. Dat komt door de randen rondom het scherm: bij de iPhone 8 (Plus) zijn die nogal fors, bij de iPhone X Plus is er nauwelijks sprake van een rand en is de voorkant één en al scherm.

De 6,5-inch iPhone X wordt naar verwachting wel iets dikker dan de iPhone 8 Plus: 7,7 mm in plaats van 7,5 mm. Dit heeft alles te maken met de montage van de camera aan de achterzijde van het toestel: de camera wordt dit jaar wat groter. Het is nog niet duidelijk wat dat voor gevolgen dat heeft voor de kwaliteit van foto’s. Overigens is de huidige iPhone X ook 7,7 mm dik.

Face ID horizontaal

TrueDepth iPhone X 3D-technologie van Apple


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Face ID (gezichtsherkenning) op de iPhone X werkt momenteel alleen als je het toestel in portretmodus houdt. Rechtop, met de TrueDepth-camera aan de bovenkant. Volgens Macotakara gaat Face ID in iOS 12 in landschapsmodus werken. Logisch ook, want een iPhone X Plus is bijna een mini iPad, en velen zullen daarom geneigd zijn om deze horizontaal te houden. Overigens lijkt de kans op een iPad Pro met Face ID nog lang niet verkeken; ook daarbij zou Face ID in landschapsmodus dus van pas komen.

iPhone 2018

Volgens insiders verschijnen er dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen: een tweede generatie 5,8-inch iPhone X, een gigantische 6,5-inch ‘iPhone X Plus’ en een 6,1-inch budget-model met lcd-scherm. Alle drie de toestellen zouden worden uitgerust met Face ID. Ten opzichte van de iPhone X worden de randen en de notch waarschijnlijk nog minimaler.

Lees ook het dossier iPhone 2018.