Terug naar ‘iPhone 2020 gaat weer op iPhone 4 lijken’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 2020 gaat weer op iPhone 4 lijken’

Door Sven Lamers25 september 2019 15:172 min. leestijd3

De nieuwe iPhones zijn nog geen week in de winkels beschikbaar of er zijn al weer nieuwe geruchten over de opvolger van 2020. Apple-orakel Ming-Chi Kuo heeft gesproken en voorspelt voor volgend jaar een compleet nieuw design voor de iPhone 2020. Als je zijn beschrijvingen mag geloven, dan gaat de iPhone 2020 weer ontzettend op de iPhone 4 lijken. Deze iPhone kwam in 2010 uit en is door velen nog steeds de mooiste iPhone aller tijden.

iPhone 4

iPhone 2020 lijkt op iPhone 4

Volgens Kuo krijgt de iPhone 2020 wederom een glazen voor- en achterkant met een metalen frame, maar laatstgenoemde gaat weer meer lijken op het vlakke design van de iPhone 4 in plaats van de afgeronde hoeken die we sinds de iPhone 6 kennen. De iPhone 4 was de eerste smartphone ter wereld met een aluminium frame tussen twee glasplaten – een design dat daarna door vele andere fabrikanten werd gekopieerd. De iPhone 11 heeft een aluminium frame met afgeronde hoeken, de 11 Pro gebruikt een soortgelijk frame van roestvrijstaal. Overigens heeft de iPad Pro al een design dat een heel stuk overeenkomt met de iPhone 4.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Problemen met het design

Bij de eerste release van de iPhone 4 werd het design weliswaar als heel mooi ervaren, maar er waren ook problemen mee. Zo zorgde het metalen frame voor slecht bereik, wat leidde tot de zogeheten ‘Antennagate’. Steve Jobs zei toen nog dat mensen de telefoon verkeerd vasthielden (‘You’re holding it wrong’), maar uiteindelijk gaf Apple elke koper van een iPhone 4 een hoesje cadeau waardoor het probleem minder weg werd. Kuo zegt dat de problemen van toen bij een nieuw model niet meer aan de orde zijn. Dat komt door betere technieken bij het fabricageproces van het frame. Wel wordt het frame hierdoor een stuk duurder – Kuo verwacht een prijsstijging van tot 60 procent. Het is nog de vraag of dit ook de prijs van de iPhone 2020 gaat beïnvloeden.

Drie formaten en 5G

In een eerder statement liet Kuo overigens nog weten dat de iPhone 2020 weer in drie verschillende groottes te krijgen is: een 5,4- en 6,7-inch iPhone Pro-model, en een 6,1-inch opvolger van de huidige iPhone 11. Alle modellen krijgen volgend jaar een oled-scherm. Daarnaast wordt de iPhone 2020 de eerste telefoon van Apple die 5G gaat ondersteunen.

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 2020
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robert
Lezer
Robert

Time Machine in MacOS is bedoeld voor backup maken. Maar deze is alleen ingesteld als automatische backup. Dit kost veel tijd en wil elke keer opnieuw gaan backup maken. Maar ik wil graag handmatig backup maken zodat ik alleen zelf wanneer wil backup maken voordat ik bijvoorbeeld een nieuwe MacOS Catalina of zo wil installeren. Omdat Time Machine alleen automatisch doet, wil ik helemaal niet automatisch. Eenmalig handmatig backup maken is genoeg. Hoe doe ik dat? Kan dat met Time Machine? of is er andere software die nog handiger is voor eenmalig backup maken?

Jelle
Lezer
Jelle

Ik doe hetzelfde (maar om zoveel maanden een back-up) en gebruik gewoon Time Machine daarvoor. Als je een schijf aansluit en vervolgens Time Machine aanzet, dan kun je ‘m gewoon uitzetten nadat je een back-up hebt gemaakt 🙂

Marin
Lezer
Marin

Als je bij e instellingen van Time Machine de automatische backup uitschakelt, kun je handmatig backuppen.