Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2020

‘iPhone 2020 gaat weer op iPhone 4 lijken’

Auteur: Sven Lamers
3 reacties
iPhone 4


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhones zijn nog geen week in de winkels beschikbaar of er zijn al weer nieuwe geruchten over de opvolger van 2020. Apple-orakel Ming-Chi Kuo heeft gesproken en voorspelt voor volgend jaar een compleet nieuw design voor de iPhone 2020. Als je zijn beschrijvingen mag geloven, dan gaat de iPhone 2020 weer ontzettend op de iPhone 4 lijken. Deze iPhone kwam in 2010 uit en is door velen nog steeds de mooiste iPhone aller tijden.

iPhone 2020 lijkt op iPhone 4

Volgens Kuo krijgt de iPhone 2020 wederom een glazen voor- en achterkant met een metalen frame, maar laatstgenoemde gaat weer meer lijken op het vlakke design van de iPhone 4 in plaats van de afgeronde hoeken die we sinds de iPhone 6 kennen. De iPhone 4 was de eerste smartphone ter wereld met een aluminium frame tussen twee glasplaten – een design dat daarna door vele andere fabrikanten werd gekopieerd. De iPhone 11 heeft een aluminium frame met afgeronde hoeken, de 11 Pro gebruikt een soortgelijk frame van roestvrijstaal. Overigens heeft de iPad Pro al een design dat een heel stuk overeenkomt met de iPhone 4.

Problemen met het design

Bij de eerste release van de iPhone 4 werd het design weliswaar als heel mooi ervaren, maar er waren ook problemen mee. Zo zorgde het metalen frame voor slecht bereik, wat leidde tot de zogeheten ‘Antennagate’. Steve Jobs zei toen nog dat mensen de telefoon verkeerd vasthielden (‘You’re holding it wrong’), maar uiteindelijk gaf Apple elke koper van een iPhone 4 een hoesje cadeau waardoor het probleem minder weg werd. Kuo zegt dat de problemen van toen bij een nieuw model niet meer aan de orde zijn. Dat komt door betere technieken bij het fabricageproces van het frame. Wel wordt het frame hierdoor een stuk duurder – Kuo verwacht een prijsstijging van tot 60 procent. Het is nog de vraag of dit ook de prijs van de iPhone 2020 gaat beïnvloeden.

Drie formaten en 5G


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In een eerder statement liet Kuo overigens nog weten dat de iPhone 2020 weer in drie verschillende groottes te krijgen is: een 5,4- en 6,7-inch iPhone Pro-model, en een 6,1-inch opvolger van de huidige iPhone 11. Alle modellen krijgen volgend jaar een oled-scherm. Daarnaast wordt de iPhone 2020 de eerste telefoon van Apple die 5G gaat ondersteunen.

Bron: MacRumors