Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Geflopt: Apple haalt FineWoven-hoesjes na half jaar al uit productie

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
FineWoven hoesje review

De FineWoven-hoesjes voor de iPhone zijn nog geen jaar oud, maar Apple heeft ze nu al geannuleerd. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

FineWoven-accessoires

Toen Apple afgelopen september de iPhone 15 onthulde, kondigde het bedrijf ook een nieuwe lading accessoires aan. Denk aan iPhone-hoesjes, Apple Watch-bandjes en sleutelhangers om je AirTag in te stoppen. Maar hoewel zulke producten voorheen altijd van leer werden gemaakt, kwam Apple op dat moment met een milieuvriendelijker materiaal: het nieuwe ‘FineWoven’. De premium, leren accessoires werden daarmee officieel in de ban gedaan.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Na de onthulling van FineWoven heerste er vooral veel nieuwsgierigheid, maar toen de accessoires eenmaal in de winkel lagen, waren de meeste gebruikers behoorlijk kritisch. Zo zouden de hoesjes snel stof, krassen en andere beschadigingen aantrekken. En dat terwijl Apple hiervoor dezelfde prijs hanteerde als voor de leren cases van voorheen, die veel bescherming boden én mooi bleven.

Geannuleerd

Zelfs Apple lijkt nu ontevreden over de langdurigheid van de hoesjes, want volgens Apple-leaker Kosutami heeft het bedrijf de productie van de FineWoven-accessoires al geannuleerd. In de (online) Apple Store vind je ze nog steeds – daar is er dus niets van te merken. Maar mogelijk is dit zolang de voorraad strekt. Het lijkt er in ieder geval op dat er met de iPhone 16 geen nieuwe FineWoven-accessoires meer komen.

Kosutami laat ook weten dat Apple nu naar een ander materiaal zoekt. Op de terugkomst van leer hoef je echter niet te hopen – de leaker schrijft dat hier definitief een eind aan is gekomen. Gelukkig zijn er nog genoeg leren hoesjes van andere merken, zoals de Rosso Elite Back Cover. Apple heeft in ieder geval nog een handvol maanden om een alternatief te verzinnen: de iPhone 16 komt uit in september, en daar horen ook weer wat accessoires als beschermhoesjes bij.