Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iPhone

‘Volgend jaar krijgen alle nieuwe iPhones 5G-ondersteuning’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone futuristisch


Lees verder na de advertentie

Internet via 4G snel? Binnen nu en een paar jaar is 5G de standaard, en dat is nog véél sneller. De iPhones die in 2020 verschijnen, zijn er allemaal al helemaal klaar voor: volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo ondersteunen alle drie de iPhones die volgend jaar verschijnen 5G. Dat betekent dat je bijvoorbeeld binnen seconden een Netflix-aflevering downloadt, en zonder enige hapering kunt gamen.

3x 5G-iPhone in 2020

Eerder dacht Kuo dat volgend jaar twee van de drie modellen 5G gaan ondersteunen, maar hij heeft zijn mening moeten herzien: ook het instapmodel van 2020 is er waarschijnlijk al helemaal klaar voor. Er zijn verschillende redenen waarom Kuo denkt dat Apple op korte termijn voor deze richting kiezen.

Om de concurrentie van goedkopere Android-toestellen met 5G aan te kunnen, gaat Apple in één keer over. Vorige week maakte Apple bekend dat ze de modem-tak van Intel overnemen en eigen 5G-chips kan gaan ontwikkelen. Dat heeft het en en ander ongetwijfeld in een stroomversnelling gebracht. Kuo denkt verder dat de invoering van 5G een impuls kan zijn voor Apple’s augmented reality-toepassingen, want die zijn gebaat bij sneller en krachtiger mobiel internet.

Precies op tijd voor 5G in Nederland

Je iPhone is in 2020 dus geschikt voor 5G … Maar 5G staat toch nog in de kinderschoenen? Er is toch nog helemaal geen 5G-netwerk in Nederland? De timing van Apple lijkt voor ons land bijzonder goed. Vanaf dit najaar worden de frequenties van het 5G-netwerk geveild onder de mobiele providers. Het is de bedoeling dat er medio 2020 stap voor stap een landelijk dekkend 5G-netwerk wordt uitgerold.


kooptip

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors