Terug naar iPhone 15 Ultra krijgt totaal nieuw design: zo ziet dat eruit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 15 Ultra krijgt totaal nieuw design: zo ziet dat eruit

Door Ward Edema30 november 2022 11:213 min. leestijd6

De iPhone 15 Ultra krijgt als eerste iPhone in jaren een totaal nieuw design. En dankzij nieuwe renders weten we al hoe dat eruitziet!

iPhone 15 Ultra design

iPhone 15 Ultra

De iPhone 15 komt er – net als voorgaande modellen – in vier varianten. Maar de namen worden wel anders dan je gewend bent. We verwachten namelijk de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Ultra. Apple kiest dus mogelijk niet voor ‘iPhone 15 Pro Max‘, en dat heeft een goede reden. De verwachting is namelijk dat het luxe 6,7-inch model functies krijgt die zelfs de Pro moet missen. En dat verdient een nieuwe naam.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Een voorbeeld van zo’n exclusieve functie: de iPhone 15 Ultra krijgt een nieuwe periscoopcamera. Deze ligt horizontaal in de iPhone, en wordt met een spiegel naar de achterkant gereflecteerd. Doordat er zo een langere lens in de iPhone past, kun je er véél verder mee inzoomen. Hoewel de iPhone 14 Pro nu nog blijft hangen op 3x zoom, komt de iPhone 15 Ultra waarschijnlijk uit op maar liefst 10x zoom!

iPhone 15 Ultra design

De iPhone 15 Ultra krijgt ook een exclusief design, met nieuwe titanium randen (die nu nog van staal zijn). Hierdoor wordt de iPhone lichter, en tegelijkertijd sterker. Deze randen zien er bovendien heel anders uit dan je nu gewend bent.

iPhone 15 Pro Max

De vlakke zijkanten die we sinds de iPhone 12 gewend zijn, worden namelijk vervangen door een half afgerond design. Deze randen beginnen vlak, en ronden aan de achterkant af. Dankzij nieuwe renders van AppleInsider krijgen we een goed idee van hoe dit eruitziet: het wordt een soort mix van de iPhone 11 Pro en iPhone 14 Pro.

Meer nieuwe features

Op de renders zie je direct een paar van de andere features die we verwachten van de iPhone 15 Ultra. Zo zie je aan de onderkant een usb-c-aansluiting, die éindelijk de Lightning-poort vervangt. Hierdoor kun je je iPhone opladen dezelfde kabel als je iPad of MacBook, én krijg je een veel hogere snelheid voor als je bestanden over wilt zetten van je iPhone naar je computer.

iPhone 15 usb-c

Ook is er aan de voorkant van de iPhone 15 Ultra een nieuwe versie van het Dynamic Island te zien, met een tweede selfiecamera. Of dit een ultragroothoeklens wordt, of een tweede lens zodat de camera diepte kan zien, is nog niet bekend. Daarnaast zijn aan de zijkanten de nieuwe solid state knoppen te zien, die niet meer fysiek bewegen om de waterdichtheid te verbeteren.

iPhone 15 Dynamic Island

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

iPhone 15 Ultra release date

De iPhone 15 Ultra – en de andere iPhone 15-modellen – laten nog even op zich wachten. We verwachten de aankondiging van de nieuwe generatie iPhone namelijk pas in september 2023. Tot die tijd houd je alle geruchten in de gaten via onze website, en met onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: AppleInsider

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ghggg
Lezer
Ghggg

Ja

Penhoorn
Lezer
Penhoorn

Weer ronde randen.
Ik sla over.

Charly
Lezer
Charly

Prachtig toestel zoals we van Apple gewoon zijn en aan de tegenstanders , koop er geen dan zijn er genoeg voor ons ! De echte kenners !

Baa
Lezer
Baa

Nerd
Samsung 22 ultra is zelfs nog beter laat staan het nieuwe model van Samsung😂😂

Mijnnaamis
Lezer
Mijnnaamis

Sjamsjung is iets verder met camerazoom maar qua hardware en feel en ondersteuning;apple.

Rob uit Amsterdam
Lezer
Rob uit Amsterdam

Ik hoopte al op ronde randen. Ik ben gek op rondingen. Het houdt zo lekker vast!