Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 15 Ultra krijgt totaal nieuw design: zo ziet dat eruit

Auteur: Ward Edema
6 reacties
iPhone 15 usb-c


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 Ultra krijgt als eerste iPhone in jaren een totaal nieuw design. En dankzij nieuwe renders weten we al hoe dat eruitziet!

iPhone 15 Ultra design

iPhone 15 Ultra

De iPhone 15 komt er – net als voorgaande modellen – in vier varianten. Maar de namen worden wel anders dan je gewend bent. We verwachten namelijk de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Ultra. Apple kiest dus mogelijk niet voor ‘iPhone 15 Pro Max‘, en dat heeft een goede reden. De verwachting is namelijk dat het luxe 6,7-inch model functies krijgt die zelfs de Pro moet missen. En dat verdient een nieuwe naam.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Een voorbeeld van zo’n exclusieve functie: de iPhone 15 Ultra krijgt een nieuwe periscoopcamera. Deze ligt horizontaal in de iPhone, en wordt met een spiegel naar de achterkant gereflecteerd. Doordat er zo een langere lens in de iPhone past, kun je er véél verder mee inzoomen. Hoewel de iPhone 14 Pro nu nog blijft hangen op 3x zoom, komt de iPhone 15 Ultra waarschijnlijk uit op maar liefst 10x zoom!

iPhone 15 Ultra design

De iPhone 15 Ultra krijgt ook een exclusief design, met nieuwe titanium randen (die nu nog van staal zijn). Hierdoor wordt de iPhone lichter, en tegelijkertijd sterker. Deze randen zien er bovendien heel anders uit dan je nu gewend bent.

iPhone 15 Pro Max

De vlakke zijkanten die we sinds de iPhone 12 gewend zijn, worden namelijk vervangen door een half afgerond design. Deze randen beginnen vlak, en ronden aan de achterkant af. Dankzij nieuwe renders van AppleInsider krijgen we een goed idee van hoe dit eruitziet: het wordt een soort mix van de iPhone 11 Pro en iPhone 14 Pro.

Meer nieuwe features

Op de renders zie je direct een paar van de andere features die we verwachten van de iPhone 15 Ultra. Zo zie je aan de onderkant een usb-c-aansluiting, die éindelijk de Lightning-poort vervangt. Hierdoor kun je je iPhone opladen dezelfde kabel als je iPad of MacBook, én krijg je een veel hogere snelheid voor als je bestanden over wilt zetten van je iPhone naar je computer.

Ook is er aan de voorkant van de iPhone 15 Ultra een nieuwe versie van het Dynamic Island te zien, met een tweede selfiecamera. Of dit een ultragroothoeklens wordt, of een tweede lens zodat de camera diepte kan zien, is nog niet bekend. Daarnaast zijn aan de zijkanten de nieuwe solid state knoppen te zien, die niet meer fysiek bewegen om de waterdichtheid te verbeteren.

iPhone 15 Dynamic Island

iPhone 15 Ultra release date

De iPhone 15 Ultra – en de andere iPhone 15-modellen – laten nog even op zich wachten. We verwachten de aankondiging van de nieuwe generatie iPhone namelijk pas in september 2023. Tot die tijd houd je alle geruchten in de gaten via onze website, en met onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: AppleInsider