Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Alleen de iPhone 15 Pro Max krijgt een periscooplens’

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iPhone 15 Pro Max periscooplens


Lees verder na de advertentie

Er gaan al maanden geruchten dat de iPhone 15 een camera-update krijgt. Maar Apple-analist Ming-Chi Kuo beweert nu dat er slechts één model is dat met deze periscooplens mag pronken: de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro Max periscooplens

Met een periscooplens wordt de optische zoom van de iPhone een stuk verbeterd. Want terwijl de iPhone 13 Pro (Max) – de huidige iPhone met de meest geavanceerde camera – een 3x optische zoom heeft, verdubbelt de periscooplens van de iPhone 15 camera hem naar een 6x optische zoom. Dit betekent niet alleen dat je met een smartphone van Apple verder dan ooit kunt inzoomen, maar de techniek zorgt er ook voor dat je foto’s scherp blijven in plaats van wazig worden.

Kuo en mede-analist Jeff Pu schreven eerst nog dat twee iPhone 15 Pro-modellen worden uitgerust met zo’n periscooplens. In een nieuw bericht heeft Kuo dus een stap teruggedaan door te zeggen dat het om slechts een van de toestellen gaat. En dat is vrij weinig, gezien er in 2023 waarschijnlijk vier verschillende iPhones verschijnen: een reguliere iPhone 15 van 6,1-inch, een 6,1-inch iPhone 15 Pro, een 6,7-inch iPhone 15 Max en een 6,7-inch iPhone 15 Pro Max.

Ook een camera-update voor de iPhone 14


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Tot 2023 wachten tot een betere iPhone-camera hoeft niet, want de iPhone 14 krijgt ook wat nieuws. Naar verluidt wordt hij uitgerust met een 48-megapixelsensor, in tegenstelling tot de 12-megapixelsensor die al sinds 2015 wordt gebruikt. Hiermee worden je kiekjes een stuk gedetaileerder én blijft de kwaliteit goed wanneer je inzoomt. Wat dat betreft is het alvast een voorproefje van de kracht van de aankomende periscooplens.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iPhone 14 en 15? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.