Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Jouw simkaartje past niet in de iPhone 15’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 15 esim


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone 15 (Pro) verschijnt binnen nu en een halfjaar. En de kans is groot dat je het simkaartje dat je nu nog gebruikt, niet in de nieuwe iPhone past. Hoe zit dat precies?

‘iPhone 15 zonder simkaart’

Aan de iPhone 15 worden ongetwijfeld heel veel toeters en bellen toegevoegd, maar er is ook iets dat verdwijnt. De Franse website MacGeneration claimt dat de iPhone 15 zonder simkaarthouder wordt geleverd. En als dat in Frankrijk het geval is, geldt dat waarschijnlijk ook voor Nederland en België. Want Apple verkoopt door heel Europa heen precies hetzelfde iPhone-model.

Je oude vertrouwde simkaartje dat misschien al jaren meegaat, kan dus niet meeverhuizen naar het nieuwste model iPhone. In plaats van het fysieke kaartje, ben je straks aangewezen op een eSim. Apple legt uit: ‘Een eSIM is een op industriestandaarden gebaseerde digitale simkaart waarmee je een mobiel abonnement van je aanbieder kunt activeren zonder dat je een fysieke simkaart hoeft te gebruiken.’


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De grote Nederlandse netwerkproviders hebben – KPN, T-Mobile en Vodafone – ondersteunen in principe allemaal eSim. Andere providers maken gebruik van de netwerken van deze drie.

Lees ook: Pincode simkaart wijzigen: hoe doe je dat op je iPhone?

iPhone 15 eSIM: niet helemaal nieuw

Overigens: eSIM is niet compleet nieuw. De iPhone XS, XR en nieuwer hebben ook al eSIM, maar dan daarnaast de mogelijkheid om een fysiek kaartje te gebruiken – dual sim dus. En in de Verenigde Staten is de overstap naar eSIM vorig jaar al voltooid: de iPhone 14 die in 2022 verscheen, is in de Verenigde Staten alleen maar verkrijgbaar zonder simkaart-lade.

Volgens Apple zijn eSIM’s veiliger dan fysieke simkaarten, omdat ze niet uit een verloren of gestolen iPhone kunnen worden verwijderd. Apple voegde daar bij de onthulling van de iPhone 14 aan toe dat maximaal acht eSIM’s kunnen worden beheerd in de Instellingen-app van de iPhone, zodat het niet meer nodig is om fysieke simkaarten te kopen, mee te nemen en te verwisselen tijdens het reizen. De iPhone 13 en 14 kunnen twee eSIM’s tegelijk actief hebben.

Meer lezen over de iPhone 15?

De ene functie verdwijnt, de ander maakt juist zijn debuut: lees meer geruchten over de nieuwe iPhone 15:

Of bekijk alle relevante geruchten in ons iPhone 15 dossier:

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de nieuwe iPhone 15? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Bron: via MacRumors