Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Pincode simkaart wijzigen: hoe doe je dat op je iPhone?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone simkaart wijzigen

Wil je de pincode van je simkaart wijzigen, bijvoorbeeld omdat je hem te makkelijk vindt of omdat je hem bent vergeten? In dit artikel leggen we je uit hoe je de pincode van je simkaart kunt wijzigen op je iPhone, en hoe je je simkaart kunt ontgrendelen als je de pincode bent vergeten.

Lees verder na de advertentie

Pincode simkaart wijzigen op iPhone

De simkaart is een klein kaartje dat je in je iPhone stopt om verbinding te maken met het mobiele netwerk van je provider. Standaard is hij beveilig met een pincode, die je moet invoeren als je je iPhone opnieuw opstart of de simkaart verwisselt. Zo voorkom je dat anderen je simkaart kunnen gebruiken om te bellen, sms’en of internetten op jouw kosten.

kooptip

Om de pincode van je simkaart te wijzigen op je iPhone, moet je eerst weten wat je huidige pincode is. Weet je dit niet? Lees dan verder onder ‘Pincode simkaart vergeten’ om te zien wat je moet doen.

Dit zijn de stappen om de pincode van je iPhone-simkaart te wijzigen:

  1. Open de Instellingen-app van je iPhone.
  2. Tik op ‘Mobiel netwerk’.
  3. Selecteer ‘Simpincode’ en tik op ‘Wijzig pincode’.
  4. Voer je huidige pincode in en tik op ‘Gereed’.
  5. Voer een nieuwe pincode in en tik op ‘Gereed’. Bevestig door de nieuwe pincode nogmaals in te voeren.

Je hebt nu de pincode van je simkaart gewijzigd. De volgende keer dat je je iPhone opnieuw opstart of de simkaart verwisselt, moet je de nieuwe pincode invoeren om de simkaart te ontgrendelen.

Wil je meer van dit soort tips voor de iPhone? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Pincode simkaart vergeten

Als je de pincode van je simkaart bent vergeten, kun je je simkaart niet zomaar ontgrendelen. Je hebt dan een pukcode nodig, die je te krijgen is via de provider. Een pukcode is een lange code die je intoetst om je simkaart te deblokkeren als je de pincode te vaak fout hebt ingevoerd. Dit gebeurt pas wanneer je de pincode van je simkaart negen keer verkeerd hebt ingetoetst.

Je kunt de pukcode vinden via de website van de provider. We zetten de links hieronder voor je op een rij:

Bij het invoeren van de pukcode stel je meteen een nieuwe code voor je sim in. Dit moet een nieuwe pincode zijn, dus niet een die je al eerder hebt gebruikt. Bewaar de pukcode goed, want je hebt hem misschien nog een keer nodig als je de pincode weer vergeet.

Simkaart gebruiken zonder pincode

Je kunt er ook voor kiezen om geen pincode voor je simkaart in te stellen. Dit betekent dat je je simkaart niet hoeft te ontgrendelen elke keer dat je je iPhone opnieuw opstart of de simkaart verwisselt. Houd er wel rekening mee dat dit ook betekent dat iedereen die je iPhone of simkaart in handen krijgt, deze kan gebruiken zonder je toestemming.

Om je iPhone-simkaart te gebruiken zonder pincode, volg je de volgende stappen :

  1. Ga naar de app Instellingen op je iPhone.
  2. Tik op Mobiel netwerk.
  3. Tik op Simpincode.
  4. Zet de schakelaar achter ‘Simpincode’ op grijs.
  5. Voer je pincode in en tik op ‘Gereed’.

Je hoeft nu geen pincode meer in te voeren om je simkaart te ontgrendelen. Wil je later de pincode weer inschakelen, dan zet je de schakelaar naast ‘Simpincode’ op groen.

Simkaart iPhone ontgrendelen zonder herstart

Het is je vast weleens overkomen: je start je iPhone op en in plaats van dat je de simpincode invoert, druk je op ‘Annuleer’. Hoe ontgrendel je de pincode dan alsnog?

Dat kan door je iPhone nog een keer opnieuw te herstarten, maar er is een snellere manier om je iPhone simkaart te ontgrendelen. Probeer simpelweg iemand te bellen en het scherm om de pincode in te voeren verschijnt weer.