Terug naar iPhone met dual sim: dit moet je weten van de eSim
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone met dual sim: dit moet je weten van de eSim

Door Laura Grootaarts9 augustus 2019 12:293 min. leestijd1

Als de geruchten kloppen, gaat T-Mobile als eerste grote provider eSim in Nederland ondersteunen. Dit zou betekenen dat je op de nieuwere iPhones (uit 2018) eindelijk twee abonnementen en dus twee telefoonnummers kunt gebruiken. Dit moet je weten over dual-sim en eSim op de iPhone.

Welke iPhones ondersteunen dual-sim

Ook de nieuwe iPhone 2019-modellen (de iPhone XR en de iPhone 11 (Max)) die volgende maand verschijnen horen in dit rijtje. Je hebt minimaal iOS 12.1 nodig.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dual-sim en eSim op de iPhone

Op de nieuwere iPhones kun je in theorie twee simkaartjes gebruiken. Dat wordt dual sim genoemd. Bij sommige smartphones is er in de simkaart-lade ook daadwerkelijk ruimte voor twee fysieke kaartjes. Bij de iPhone werkt het anders. Er is ruimte voor één fysiek simkaartje. De tweede sim die je gebruikt is een virtueel, digitaal kaartje: de zogenaamde eSim. Eigenlijk is het een ingebouwde simkaart die je nog moet activeren.

Tot nu toe is er in Nederland nog geen grote partij die eSim ondersteunt – iets waar binnenkort dus verandering in zou kunnen komen. Overigens bestaan er ook iPhones waar twee ‘echte’ fysieke simkaartjes in kunnen. Deze zijn hier echter niet op de markt. Apple produceert de ze iPhones exclusief voor China, Hongkong en Macau.

Twee simkaartjes, wat heb je daar nu aan?

Er zijn verschillende situaties waarin het bijzonder goed van pas komt om twee simkaartjes te hebben:

  • Je wilt twee telefoonnummers op één toestel, bijvoorbeeld zakelijk en privé. Dan hoef je niet meer met twee telefoons rond te lopen.
  • Je wilt in het buitenland een plaatselijke sim terwijl je ook je eigen nummer wilt blijven gebruiken.
  • Je wilt een abonnement voor je mobiele data en een ander abonnement voor bellen, in verband met kosten. (In het buitenland wil het nog weleens gebeuren dat je bij de ene provider weinig betaalt voor bellen en veel voor data, en bij een andere provider vice versa.)

iPhone dual sim Nederland: in het kort

Hoe voeg je een eSim toe, als het niet een echt maar een virtueel kaartje is? Als je provider in de toekomst eSim gaat ondersteunen, werkt dat in de meeste gevallen via een QR-Code. Je aanbieder verstrekt die code en die kun je dan inscannen met de camera via ‘Instellingen>Mobiel netwerk>Voeg mobiel abonnement toe’. In sommige gevallen werkt het ook direct via de app van je provider.

Dual sim standaard

Heb je de eSim toegevoegd, dan geef je aan hoe je beide simmetjes samen moeten werken. Je kunt met beide telefoonnummers bellen en gebeld worden, je geeft bij ieder contact aan met welk nummer je wilt bellen. Later switchen kan altijd nog. De iPhone onthoudt vervolgens het laatstgebruikte nummer. Er zijn ook simmetjes met alleen maar een databundel, dan zit je niet met twee telefoonnummers.

Op de Support-pagina van Apple worden de verschillende scenario’s uitgebreid toegelicht.

Apple Watch eSim Nederland

Als eSim in Nederland wordt geïntroduceerd, dan biedt dat ook perspectieven voor de Apple Watch 4G. De jongste Apple Watch-generaties ondersteunen namelijk ook eSim. Koppel je deze aan een abonnement dan kun je bellen met je Apple Watch zonder dat je iPhone nog in de buurt hoeft te zijn. Nu is de Apple Watch met eSim nog niet te koop in Nederland, omdat er nog geen ondersteunende provider is. Maar ook daar kan op korte termijn verandering in komen!

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rintze
Lezer
Rintze

als je een KNP abbo hebt dan kan je dan ook van TMobile de eSim erbij zetten op de iphone 11?