Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Knoppen iPhone 15 Pro krijgen nieuw ontwerp – en dat ziet er zo uit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 Pro knoppen


Lees verder na de advertentie

Er zijn weer nieuwe afbeeldingen van de iPhone 15 Pro (Max) gelekt, en die laten zien dat de knoppen aan de zijkant een metamorfose ondergaan. Zo krijgen de Pro-modellen één grote volumeknop aan de zijkant, plus de schakelaar voor de Stille modus gaat op de schop. Bekijk de afbeeldingen hier.

iPhone 15 Pro knoppen

Op de Chinese versie van TikTok is vannacht een nieuwe video opgedoken van de iPhone 15 Pro (Max). Hierin zijn zogenaamde CAD-afbeeldingen te zien, die Apple doorgaans aan fabrikanten van telefoonhoesjes geeft zodat zij zich kunnen voorbereiden op de lancering van een nieuwe iPhone. En het lijkt erop dat de afbeeldingen echt zijn, want het filmpje werd op Twitter gedeeld door de betrouwbare leaker ShrimpApplePro.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De afbeeldingen bevestigen dat de iPhone 15 Pro (Max) slechts één volumeknop krijgt. Huidige iPhones hebben er twee – een om het volume omhoog te doen, en een om het te verlagen – maar met het aankomende vlaggenschipmodel worden ze dus aan elkaar geplakt. Je drukt dan op de uiteindes om het volume bij te stellen.

En dan is er nog de schakelaar voor de Stille modus. Terwijl dit al sinds de release van de allereerste iPhone in 2007 een schuifknopje is, gooit Apple het met de iPhone 15 Pro (Max) over een andere boeg. De afbeeldingen laten namelijk zien dat het een eenvoudige knop wordt, die je slechts indrukt om de Stille modus in of uit te schakelen.

Solid state-knoppen

Over de knoppen van de iPhone 15 Pro (Max) wordt ook al enige tijd beweerd dat ze een ‘solid state-design’ krijgen. Daardoor ontstaat een illusie: wanneer je ze indrukt, voelt het alsof de knoppen ook bewegen, terwijl dit niet zo is. De Pro krijgt namelijk ook twee extra motortjes (‘Taptic Engines’) die gaan trillen wanneer je op de volume- of mute-knop drukt. Het gevoel van beweging wordt dus slechts nagebootst.

Overigens slaan al deze geruchten alleen op de Pro-modellen van de iPhone 15. Er zijn namelijk ook wat CAD-afbeeldingen van de ‘gewone’ iPhone 15 (Plus) gelekt, en die laten zien dat dit model nog steeds twee fysieke volumeknoppen krijgt. Evenals een schakelaar voor de Stille modus.

iPhone 15 release

Solid state-knoppen, een periscooplens, dunnere schermranden – qua design belooft de iPhone 15 Pro (Max) Apple’s meest vernieuwende smartphone in jaren te worden. Het toestel wordt waarschijnlijk in september onthuld, samen met de iPhone 15 (Plus). Wil je tot die tijd op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!