Terug naar ‘iPhone 15 krijgt véél grotere batterij (en het is aanzienlijk)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 15 krijgt véél grotere batterij (en het is aanzienlijk)’

Door Laura Grootaarts8 september 2023 07:273 min. leestijd0

We verwachten dat Apple volgende week tijdens het Wonderlust-event de nieuwe iPhone 15 aankondigt. En hoewel die iPhone ongetwijfeld een heel scala aan vernieuwingen gaat krijgen, is er één vraag die iedereen zich stelt: wordt de iPhone 15-batterij beter dan die van zijn voorganger?

iPhone 15 batterij: groter dan ooit

Hoewel de iPhone 15-geruchten betreffende de batterij qua cijfertjes iets van elkaar verschillen, zijn ze het over een punt eens: er is goed nieuws. Van de reguliere iPhone 15 tot de grote en geavanceerde iPhone 15 Pro Max: ze gaan er allemaal op vooruit. De iPhone 15 krijgt zelfs een 18 procent grotere batterij. Dit is het volledige overzicht volgens een Foxconn-medewerker in een gesprek met tech-blog ITHome. :

2022 2023 (geruchten)Verschil
iPhone 14: 3279mAhiPhone 15: 3877mAh18%
iPhone 14 Plus: 4325mAhiPhone 15 Plus: 4912mAh13,6%
iPhone 14 Pro: 3200mAhiPhone 15 Pro: 3650mAh14,1%
iPhone 14 Pro Max: 4323mAhiPhone 15 Pro Max: 4852mAh10,9%

De iPhone 15 Plus (het basismodel in groot formaat) krijgt net zoals het Plus-model van vorig jaar de hoogste capaciteit, en waarschijnlijk dus ook weer de langste batterijduur van het stel. De iPhone 15 Pro lijkt daarbij schril af te steken, zeker voor een Pro-model, maar toch hebben we hierover ook goed nieuws – daar komen we zo nog op.

Past bij eerdere geruchten

De bron van dit gerucht heeft nog geen indrukwekkende staat van dienst. Toch lijkt de sprong in batterijcapaciteit aannemelijk, vooral gezien het feit dat de iPhone-modellen van dit jaar naar verwachting ietsje dikker worden. Hierdoor ontstaat er meer interne ruimte voor een grotere batterij.

De vraag is nu: betekent een hogere batterijcapaciteit een langere batterijduur? Niet per se: geavanceerde nieuwe functies kunnen ook meer van de batterij vergen. Maar de tekenen zijn gunstig dit jaar. Een eerder gerucht claimt zelfs dat – daar hebben we hem weer – de iPhone 15 Pro de langste batterijduur óóit krijgt. Dat heeft alles te maken met de nieuwe A17 Bionic-chip, die er exclusief is voor de Pro-modellen. Deze werkt een stuk efficiënter en is zodoende energiezuiniger.

Meer in detail: voor de allereerste keer wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde 3nm-productiemethode bij de bouw van deze chip. Dit betekent dat de afmetingen van alle transistors op de chip nog kleiner zijn dan die op de A16, die gebruikmaakte van 5nm. Hierdoor wordt het stroomverbruik aanzienlijk verminderd (met ongeveer 35%), terwijl de prestaties gelijk blijven.

Twijfels over capaciteit Pro Max


Voor wat betreft de iPhone 15 Pro Max zijn er in aanloop naar de release toch meer twijfels gerezen over de capaciteit. Deze zou wel degelijk toenemen, maar slechts tot 4422mAh in plaats van het hierboven genoemde 4852mAh. Hoe dan ook: door de efficiëntieslag die gemaakt wordt bij de chip, betekent het alsnog een langere batterijduur.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iPhone 15 release

We verwachten dat Apple de nieuwe iPhone-serie aankondigt op dinsdag 12 september. Met een vernieuwd design in opvallende nieuwe iPhone 15 kleuren en superdunne schermranden. De Max-versie bezit naar verluidt een verbeterde telelens met periscooptechniek. Hiermee zoom je veel beter in zonder kwaliteitsverlies. Wil je op de hoogte blijven van het iPhone 15 nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar