Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 15 krijgt véél grotere batterij (en het is aanzienlijk)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

We verwachten dat Apple volgende week tijdens het Wonderlust-event de nieuwe iPhone 15 aankondigt. En hoewel die iPhone ongetwijfeld een heel scala aan vernieuwingen gaat krijgen, is er één vraag die iedereen zich stelt: wordt de iPhone 15-batterij beter dan die van zijn voorganger?

iPhone 15 batterij: groter dan ooit

Hoewel de iPhone 15-geruchten betreffende de batterij qua cijfertjes iets van elkaar verschillen, zijn ze het over een punt eens: er is goed nieuws. Van de reguliere iPhone 15 tot de grote en geavanceerde iPhone 15 Pro Max: ze gaan er allemaal op vooruit. De iPhone 15 krijgt zelfs een 18 procent grotere batterij. Dit is het volledige overzicht volgens een Foxconn-medewerker in een gesprek met tech-blog ITHome. :

2022  2023 (geruchten) Verschil
iPhone 14: 3279mAh iPhone 15: 3877mAh 18%
iPhone 14 Plus: 4325mAh iPhone 15 Plus: 4912mAh 13,6%
iPhone 14 Pro: 3200mAh iPhone 15 Pro: 3650mAh 14,1%
iPhone 14 Pro Max: 4323mAh iPhone 15 Pro Max: 4852mAh 10,9%

De iPhone 15 Plus (het basismodel in groot formaat) krijgt net zoals het Plus-model van vorig jaar de hoogste capaciteit, en waarschijnlijk dus ook weer de langste batterijduur van het stel. De iPhone 15 Pro lijkt daarbij schril af te steken, zeker voor een Pro-model, maar toch hebben we hierover ook goed nieuws – daar komen we zo nog op.

Past bij eerdere geruchten


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De bron van dit gerucht heeft nog geen indrukwekkende staat van dienst. Toch lijkt de sprong in batterijcapaciteit aannemelijk, vooral gezien het feit dat de iPhone-modellen van dit jaar naar verwachting ietsje dikker worden. Hierdoor ontstaat er meer interne ruimte voor een grotere batterij.

De vraag is nu: betekent een hogere batterijcapaciteit een langere batterijduur? Niet per se: geavanceerde nieuwe functies kunnen ook meer van de batterij vergen. Maar de tekenen zijn gunstig dit jaar. Een eerder gerucht claimt zelfs dat – daar hebben we hem weer – de iPhone 15 Pro de langste batterijduur óóit krijgt. Dat heeft alles te maken met de nieuwe A17 Bionic-chip, die er exclusief is voor de Pro-modellen. Deze werkt een stuk efficiënter en is zodoende energiezuiniger.

Meer in detail: voor de allereerste keer wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde 3nm-productiemethode bij de bouw van deze chip. Dit betekent dat de afmetingen van alle transistors op de chip nog kleiner zijn dan die op de A16, die gebruikmaakte van 5nm. Hierdoor wordt het stroomverbruik aanzienlijk verminderd (met ongeveer 35%), terwijl de prestaties gelijk blijven.

Twijfels over capaciteit Pro Max


Voor wat betreft de iPhone 15 Pro Max zijn er in aanloop naar de release toch meer twijfels gerezen over de capaciteit. Deze zou wel degelijk toenemen, maar slechts tot 4422mAh in plaats van het hierboven genoemde 4852mAh. Hoe dan ook: door de efficiëntieslag die gemaakt wordt bij de chip, betekent het alsnog een langere batterijduur.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone 15 release

We verwachten dat Apple de nieuwe iPhone-serie aankondigt op dinsdag 12 september. Met een vernieuwd design in opvallende nieuwe iPhone 15 kleuren en superdunne schermranden. De Max-versie bezit naar verluidt een verbeterde telelens met periscooptechniek. Hiermee zoom je veel beter in zonder kwaliteitsverlies. Wil je op de hoogte blijven van het iPhone 15 nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors