Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 15 Pro krijgt langste batterijduur óóit – en niet door een grotere accu

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 usb-c


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 Pro krijgt volgens nieuwe geruchten de langste batterijduur ooit in een iPhone. Dit is hoe Apple dat voor elkaar krijgt – en nee, het is niet door een grotere accu.

iPhone 15 Pro batterijduur

Apple probeert al jaren het meeste uit de accu van de iPhone te halen, maar dat blijkt toch vrij lastig. Het dunne design weerhoudt Apple om een grotere accu in de telefoon te verwerken, en de wens om een steeds snellere chip in de iPhone te zetten zorgt tegelijkertijd voor een hoog stroomverbruik.

Toch gaat er in 2023 een flinke stap gezet worden – en dan niet door een dikkere telefoon met een grotere accu. Voor het eerst wordt de focus van de nieuwe chip in de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max namelijk níét nog betere prestaties, maar juist een betere batterijduur.

A17 Bionic-chip

Maar hoe wordt de batterijduur nou beter van een chip? De A17 Bionic-chip, zoals hij waarschijnlijk gaat heten, wordt voor het eerst gebouwd met een zogenaamd 3nm-procedé. Dit wil zeggen dat alle transistors op de chip nóg kleiner worden dan ze al zijn op de A16, die het nog met 5nm moest doen. Hierdoor neemt het stroomverbruik (met dezelfde prestaties) flink af, met zo’n 35%.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone 15 Ultra design

Meestal benut Apple de stap naar een kleiner procedé om de chip nog sneller te maken met hetzelfde stroomverbruik, maar dat wordt in 2023 dus anders. Volgens Bloomberg zou het bedrijf dit jaar juist kiezen voor ongeveer dezelfde prestaties met een veel lager stroomverbruik. Apple kan zich dit veroorloven, omdat het qua snelheid mijlenver voorloopt op de concurrentie – lees daarover meer in ons artikel: Snelste Android-chip ooit is een feit – maar zelfs de Apple A15 is sneller.

Alleen op de iPhone 15 Pro

Er is wel een belangrijke kanttekening: de A17 Bionic-chip wordt alleen verwacht in de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Ultra. Ga je voor de ‘normale’ iPhone 15 of iPhone 15 Plus, dan zul je het moeten doen met een A16 Bionic-chip en dus een hoger stroomverbruik. Oftewel: Apple komt hiermee wéér met een extra reden om voor een duurder model te gaan.

Wil je meer nieuws over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac