Terug naar iPhone 14 Pro camera wordt nóg beter met deze nieuwe functies
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 Pro camera wordt nóg beter met deze nieuwe functies

Door Annemiek Lourensen14 september 2023 11:593 min. leestijd2

De camera van de iPhone 15 krijgt allerlei nieuwe functies, maar twee daarvan komen ook naar de iPhone 14 Pro (Max). Daarmee haal je straks nog meer uit je kiekjes.

iPhone 14 Pro camera functies

iPhone 14 Pro camera functies

De iPhone 15 is de nieuwste smartphone in Apple’s assortiment. Er zijn vier verschillende modellen, en ze werden aangekondigd tijdens een event op dinsdag 12 september. Daar pronkte Apple ook meteen met de nieuwste functies, waaronder die voor de camera.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Sommige van deze functies komen ook naar de iPhone 14 Pro (Max). Ze zijn beschikbaar vanaf iOS 17, de volgende grote software-update voor het besturingssysteem van de iPhone. Je kunt hem volgende week al installeren en dus meteen genieten van de nieuwe camera-functies. Maar in welke opzichten wordt de iPhone 14 Pro camera beter?

HEIF Max

Alle iPhone 15-modellen hebben een 48-megapixelcamera. Daarmee kun je voor het eerst ‘HEIF Max’-foto’s maken. Dit zijn kiekjes in hoge kwaliteit die tegelijkertijd weinig ruimte in beslag nemen. HEIF Max zorgt namelijk voor een slimme compressie – afbeeldingen bestaan slechts uit 5 MB. Je bepaalt zelf wanneer je de functie gebruikt door het in of uit te schakelen in de Camera-app.

De iPhone 14 Pro (Max) heeft ook zo’n 48-megapixelcamera, dus met iOS 17 wordt dit toestel ook uitgerust met de HEIF Max-functie. De smartphone had al een soortgelijke functie: ‘ProRAW’. Hiermee blijven foto’s onbewerkt en heel gedetailleerd, zodat je de belichting, schaduwen en andere details beter kunt bewerken. Maar het grootste nadeel is dat ProRAW-afbeeldingen tot wel 75 MB groot worden. Met HEIF Max houd je dus veel meer ruimte over dan voorheen.

Portretmodus

De Portretmodus is er al sinds de iPhone 7 Plus uit 2016. Hiermee kun je foto’s maken waarop het onderwerp scherp in beeld is, maar de achtergrond wazig is. De iPhone bepaalt zelf welk deel van je foto wordt geblurd. Je kunt achteraf alleen de intensiteit van de blur aanpassen, of hem volledig verwijderen.

Met de iPhone 15 Pro (Max) komt daar verandering in, want voortaan kies je wel zelf waar de focus op ligt. Niet alleen op nieuwe foto’s, maar ook op kiekjes die al enige tijd in je fotobibliotheek staan. Heb je bijvoorbeeld een foto met twee gezichten gemaakt, dan bepaal je zelf wie van de twee het onderwerp is.

Inmiddels is duidelijk dat de functie ook naar de iPhone 14 Pro (Max) komt, aldus een oplettende Twitteraar. Hij heeft de bèta van iOS 17 op zijn iPhone geïnstalleerd en heeft de functie daar ook gespot. Heb je een iPhone 14 Pro (Max) en installeer je iOS 17, dan kun jij ook meer uit de Portretmodus halen.

Meer over iOS 17

iOS 17 komt al snel uit, op maandag 18 september. De software-update brengt allerlei nieuwe functies en verbeteringen naar de iPhone. Benieuwd wat er op je te wachten staat? Ontdek hier meer nieuwe functies van iOS 17:

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Floris
Lezer
Floris

Ik denk dat jullie iphone 15 pro bedoelen

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Zeker niet, het gaat om functies die met iOS 17 naar de camera van de iPhone 14 Pro komen!