Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verrassing: oude iPhones krijgen alsnog handige iPhone 15-functie

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15-functie

Een aangename verrassing: een handige iPhone 15-functie komt via een update nu ook naar oude iPhones. Om deze feature gaat het.

Lees verder na de advertentie

Handige iPhone 15-functie

De iPhone 15 zit boordevol vernieuwingen, waaronder voor het eerst ondersteuning voor Qi2. Dat is een nieuwe standaard voor draadloos opladen, die een stuk snellere oplaadsnelheden ondersteunt (tot 15 watt) én dezelfde ronde magneet gebruikt als bij MagSafe. Hierdoor kleven Qi2-opladers dus automatisch vast op je iPhone, wat bijvoorbeeld handig is voor auto-opladers.

iPhone opladen met MagSafe

Hoewel Qi2 een exclusieve iPhone 15-functie leek te zijn, blijkt dat nu toch anders te zitten. Want uit de laatste testversie van iOS 17.2 blijkt dat de update ook Qi2-ondersteuning toevoegt aan de iPhone 13 (mini), iPhone 13 Pro (Max), iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max). Oftewel: je hebt straks geen dure MagSafe-laders meer nodig om snel draadloos te laden, want alle Qi2-laders kunnen dat dan ook gewoon!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Eerste Qi2-laders

De eerste Qi2-opladers komen de komende maanden op de markt. Zo heeft Belkin al een paar laders aangekondigd met de nieuwe standaard, en ook het populaire Anker doet mee met een aantal nieuwe accessoires. De modellen variëren van staande en liggende opladers tot handige powerbanks – en we verwachten binnenkort ook autoladers en nog veel meer varianten.

Belkin

Doordat Qi2 geen extra certificering nodig heeft zoals MagSafe, ligt de prijs van de aankomende accessoires waarschijnlijk een stuk lager. Dit terwijl je dus exact dezelfde ervaring krijgt, met een magnetische bevestiging én 15-watt opladen.

iOS 17.2 release

iOS 17.2 zit nu in zijn laatste testfase. Op dinsdagavond is namelijk de zogenaamde release candidate uitgebracht – dat is de laatste bètaversie voordat de update voor iedereen beschikbaar is. Doorgaans komt de release candidate een week van tevoren uit, dus we verwachten de iOS 17.2 release rond 12 december. In het ergste geval – als er een tweede release candidate nodig is – komt de update een week later uit.

Wil je direct een seintje als je de update kunt downloaden? Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het laatste updatenieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!