Terug naar iPhone 14 tekening gelekt: zo ziet de nieuwe iPhone eruit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 tekening gelekt: zo ziet de nieuwe iPhone eruit

Door Laura Grootaarts17 maart 2022 10:073 min. leestijd0

Dit najaar komt de iPhone 14 uit en die krijgt waarschijnlijk een heel ander ontwerp dan zijn voorganger. Hoe gaat de iPhone 14 eruitzien? Deze week zijn er CAD-tekeningen gelekt en die laten zien wat je zo’n beetje mag verwachten van het nieuwe toestel.

iPhone 14 tekening voorkant

iPhone 14: notch verdwenen

De fabriekstekeningen zijn naar buiten gebracht door de Indiase tech-blog 91Mobiles en tonen de luxere iPhone 14 van dit jaar: de iPhone 14 Pro. Het opvallendste verschil is dat de notch (inkeping boven in het scherm) verdwenen is. De iPhone 14 krijgt naar verluidt een punch-hole design.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aan de bovenkant van het scherm zie je een rond en een pilvormig gaatje. Volgens geruchten biedt het ronde gaatje ruimte aan de Face ID-projector. De pilvormige uitsparing herbergt de selfie-camera en de Face ID-infraroodcamera. De speaker blijft in de bovenste rand van het toestel zitten.

Op zich is dat alles helemaal in lijn met de meest plausibele geruchten. Wat we wel vreemd vinden, is dat de gaatjes niet netjes uitgelijnd zijn. Dat is niet des Apple’s.

Compleet vernieuwde camera … toch?

iPhone 14 tekening achterkant

De achterkant van het toestel lijkt heel erg op de iPhone 13. We zien drie lenzen die zijn opgesteld op een ‘camera-eiland’. Dit eiland steekt een beetje uit. Kortom, niks nieuws onder de zon … en dat is dan weer totaal niet in lijn met de geruchten tot nu toe.

Voor de iPhone 14 wordt een gigantische camera-upgrade verwacht – er zou sprake zijn van een 48-megapixel camera. En volgens de meeste geruchten steekt de camera helemaal niet meer uit, maar ligt hij verzonken in het scherm – de iPhone wordt ook een fradtie dikker. De achterzijde van het toestel zou vlak zijn, en dat valt uit deze tekeningen niet op te maken.

iPhone 14 tekening zijkant

Eerder werd ook geclaimd dat de nieuwe modellen ronde volumeknoppen hebben, en dat de microfoon en speakers anders vormgegeven zijn. Maar ook dit is niet terug te zien op de tekeningen: ook deze onderdelen zouden niet veranderen.

iPhone 14 verwachtingen

Apple brengt dit jaar naar verwachting vier iPhone 14-modellen uit. Twee daarvan hebben een 6,1-inch display, de twee andere zijn 6,7-inch. Het mini-model komt dus te vervallen. De notch verdwijnt op de luxere Pro-modellen, maar blijft mogelijk nog wel present op de instapmodellen.

Apple zou dit jaar voor het eerst onderscheid aanbrengen tussen de Pro en de niet-Pro toestellen door middel van de chip. Alleen de Pro-modellen krijgen de nieuwe A16-chip, de niet-Pro’s moeten het nog even doen met de A15 die we al kennen van de iPhone 13.

Bron: via MacRumors.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar