Terug naar ‘In 2021 verschijnt een goedkope iPhone 12 zonder 5G’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘In 2021 verschijnt een goedkope iPhone 12 zonder 5G’

Door Koen van Ekeren11 augustus 2020 09:542 min. leestijd0

Van de vier iPhone 12-modellen die dit najaar verschijnen, wordt verwacht dat ze 5G ondersteunen. Analisten van Wedbush Securities melden nu dat Apple daar een vijfde model aan toevoegt. Het zou gaan om een goedkope 4G-iPhone 12, die in 2021 wordt gelanceerd.

Een iPhone 12 zonder 5G

iPhone 12 zonder 5G

Dat Apple dit jaar een 5G-iPhone op de markt zet, komt als geroepen. Zo mengt het bedrijf zich met Samsung en OnePlus in de strijd om de beste 5G-telefoon en is de iPhone klaar voor de veel hogere en betrouwbaardere internetsnelheden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De dure 5G-modem betekent wel dat de nieuwste iPhones er dit jaar zeer waarschijnlijk niet goedkoper op worden. Om toch een betaalbare iPhone 12 aan te kunnen bieden, zou Apple werken aan een iPhone 12 die alleen 4G ondersteunt. Dit wordt gemeld in een nieuw rapport van Wedbush Securities, geschreven door analisten Daniel Ives, Strecker Backe en Ahmad Khali.

Het lijkt erop dat de 4G-iPhone vooral bedoeld is voor opkomende markten, zoals in Azië en Latijns-Amerika. Zo kan Apple de nieuwe iPhone voor een aantrekkelijkere prijs verkopen in landen waar geen 5G aanwezig is, of waar de netwerken voorlopig in de kinderschoenen staan.

Daarmee lijkt Apple de strategie van Samsung te volgen. De Galaxy S20 is namelijk ook verkrijgbaar in zowel 4G als 5G, waarbij de duurste versie € 100 meer kost. Het is onduidelijk of Apple de 4G-versie wereldwijd uitbrengt, of dat dit beperkt blijft tot een paar landen.

Nieuwe strategie

Dat Apple zijn zinnen zet op een voordelige iPhone 12, is niet verrassend. Het bedrijf richt zich steeds meer op betaalbare telefoons om de verkoop van iPhones te stimuleren. In september 2019 verlaagde Apple de prijs van de opvolger van de iPhone XR (de iPhone 11 was € 50 goedkoper) en in april verscheen de budgetvriendelijke iPhone SE 2020.

De analisten verwachten de 4G-versie wel laat: in februari 2021. Ze verwachten dat Apple de telefoon een prijskaartje geeft van 800 dollar. Daarmee lijkt het om een goedkope versie te gaan van de iPhone 12 Pro. Die kost naar verwachting 999 dollar, net als zijn voorganger.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar