Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 12 krijgt tóch ondersteuning voor Qi2-opladers: dit heb je eraan

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 12 met magsafe

Apple heeft in iOS 17.4 stilletjes ondersteuning voor Qi2-opladers toegevoegd voor de iPhone 12. Maar wat heb je er precies aan?

Lees verder na de advertentie

iPhone 12 met Qi2

Het is helemaal hip: Qi2. Deze nieuwe draadloze oplaadstandaard is twee keer sneller dan het oude Qi, en laad je telefoon op met maximaal 15 watt. Maar nog toffer is dat Qi2 dezelfde magnetische ring heeft als MagSafe. Je klikt geschikte laders dus gemakkelijk op je telefoon vast, en alles wordt direct goed uitgelijnd.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Qi2 werd al ondersteund op de iPhone 15, en ook op de iPhone 13 en 14 sinds de update naar iOS 17.2. Maar de iPhone 12 bleef nog altijd achter, ook al heeft die exact dezelfde MagSafe-magneetring en draadloze laadspoel als zijn opvolgers. Gelukkig komt daar nu verandering in: met iOS 17.4 heeft ook de iPhone 12-serie stilletjes ondersteuning gekregen voor Qi2, aldus MacWorld.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Qi2-accessoires

Dit betekent dat de iPhone 12 (mini) en iPhone 12 Pro (Max) gebruik kunnen maken van een hele reeks nieuwe accessoires. Naar verwachting wordt de markt voor Qi2-accessoires nog veel groter dan bij MagSafe, omdat ook nieuwe Android-toestellen ondersteuning krijgen voor de nieuwe standaard.

iPhone opladen met MagSafe

De eerste Qi2-laders zijn er overigens al. Zo heeft Belkin de nieuwe BoostCharge Pro, en ook het Nederlandse Zens heeft al drie Qi2-laders. Later dit jaar verwachten we nog veel meer laders, standaarden en powerbanks met Qi2.

Eerst even updaten

Wil je met je iPhone 12 gebruikmaken van Qi2, dan moet je dus wel eerst even updaten. Ga hiervoor naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’, en klik iOS 17.4.1 aan – of een nieuwere update als die er is.