Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 wordt geleverd met veel betere oplaadkabel’

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
Gevlochten Lightning-kabel


Lees verder na de advertentie

Gaan de prijzige iPhone-kabels bij jou vaak stuk? Je bent niet alleen: ook onze snoertjes leggen snel het loodje. Gelukkig lijkt Apple te werken aan een veel duurzamere kabel, die als eerst bij de iPhone 12 wordt geleverd. Het gaat om een gevlochten USB-C naar Lightning-kabel.

Gevlochten USB-C naar Lightning-kabel

Eerder gingen er geruchten dat je bij aankoop van een iPhone 12 geen oplader krijgt. Wat gelukkig wel in de doos lijkt te zitten, is een gevlochten Lightning-kabel. Dit wordt beweerd op Twitter en is geretweet door de zeer betrouwbare Apple-lekker @L0vetodream.

https://twitter.com/L0vetodream/status/1283090159878017026?s=20

Daarmee doet Apple iets aan de ergernissen van iPhone-gebruikers: oplaadkabels die het ontzettend snel begeven. Soms gaan ze al na een paar maanden stuk, terwijl ze niet goedkoop zijn: € 25. De nieuwe gevlochten kabels zijn duurzamer dan de standaardkabels van nu. Een kabelbreuk treedt daar veel minder snel op.


kooptip

De usb-c oplader moet je er vermoedelijk wel zelf bij kopen. Dit is een usb-c-lichtnetadapter van 18W, die € 35 kost. Daarmee kun je je iPhone snel opladen. Na een uurtje aan het stroom zit het batterijpercentage dan op zo’n 80 procent. Bij de 5W-oplader die Apple nu bij een nieuwe iPhone levert is dat ongeveer 40 procent.

Vier iPhone 12-modellen

Vermoedelijk zit de gevlochten Lightning-kabel bij alle iPhone 12-modellen in de doos. Dat zijn er vier. De iPhone 11 krijgt twee opvolgers, waaronder een kleine iPhone 12. Daarnaast verschijnen er weer twee nieuwe Pro-modellen: de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

De oplader is overigens niet het enige dat waarschijnlijk in de doos ontbreekt: ook de bekabelde EarPods zouden voor het eerst schitteren door afwezigheid. Apple zou deze stap zetten om iets te doen aan de enorme hoeveelheid e-waste. De meeste mensen hebben namelijk toch al een oplader en oordopjes in huis.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe iPhones? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: