Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

Zó klein en handzaam wordt de 5,4-inch iPhone 12

Auteur: Koen van Ekeren
5 reacties
verschijning iPhone 12 uitgesteld


Lees verder na de advertentie

In de afgelopen jaren is de iPhone steeds groter geworden – niet leuk voor mensen met kleine broekzakken. Maar dit jaar denkt Apple eindelijk weer aan de liefhebber van een handzame iPhone. In september lanceert Apple een kleine iPhone 12 met een display van 5,4 inch. Hoe compact dat is, laat de afbeelding hieronder zien.

kleine iPhone 12

Kleine iPhone 12

De foto is gemaakt door MacRumors. Zij hebben dummy-modellen van de iPhone 12 verkregen, waarbij de grootte is gebaseerd op gelekte schematische tekeningen. Die tekeningen zijn erg betrouwbaar, dus de foto geeft een realistisch beeld van het formaat van de iPhone 2020-modellen. Die worden vermoedelijk in september gepresenteerd.

Uiterst links zie je de iPhone SE uit 2016. Dit toestel groeide onder meer vanwege zijn kleine formaat uit tot een van de populairste telefoons van Apple ooit. Zo compact werd de iPhone daarna nooit meer, maar de nieuwe 5,4-inch iPhone 12 komt alleraardigst in de buurt. Zijn grootte zit tussen de iPhone SE en iPhone 7 in.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het scherm is overigens wel een stuk groter dan dat van de oude iPhone SE, die een scherm van 4 inch had. Doordat de iPhone 12 bijna geen randen om het display heeft (dit komt vooral door het ontbreken van de thuisknop) heeft de iPhone een schermdiagonaal van 5,4 inch. Daarmee beschik je zelfs over een stuk meer scherm dan bij de grotere iPhone 7 en iPhone 8, die een scherm hebben dat 4,7 inch meet. Veel scherm dus, in een compact jasje. De 5,4 inch iPhone wordt vast een verkoophit.

Grootste iPhone ooit

En terwijl Apple eindelijk weer met een kleinere iPhone komt, is de grootste iPhone ooit in de maak. De iPhone 12 Pro beschikt naar verluidt over een scherm van 6,7 inch. Nu zijn de iPhone XS Max en iPhone 11 Pro de grootste iPhones ooit, met een scherm van 6,5 inch. Maar ondanks het grotere scherm is het formaat nauwelijks groter, zoals je op de afbeelding kunt zien. Dit komt doordat de schermruimte vooral wordt gecreëerd door de randen om het scherm kleiner te maken.

In totaal komen er liefst vier iPhone 12-modellen. Wil je behalve de grootte meer weten over wat er nieuw is aan de nieuwe iPhone? Bekijk ons dossier: