Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 12 design geruchten: hoe ziet de iPhone 12 eruit?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 12 design


Lees verder na de advertentie

Waarschijnlijk wordt hij ergens in oktober aangekondigd: de iPhone 12. En terwijl de datum van het iPhone 12 event nadert, draait de geruchtenmachine op volle toeren. Zo wordt er druk gespeculeerd over het iPhone 12 design. Apple’s nieuwste iPhone zou een behoorlijk drastisch herontwerp krijgen. Hoe de iPhone 12 eruitziet? Dit mag je verwachten!

iPhone 12 design: anders dan voorheen

In 2017 verscheen de iPhone X, en die had een heel ander ontwerp dan alle eerdere iPhones: één en al scherm, zonder thuisknop. Aan de bovenkant een inkeping in het scherm voor de cameramodule. Bij de iPhones die daarna verschenen, bleef Apple trouw aan dit ontwerp.

Bij de iPhone 12 zal de voorkant er hetzelfde uit blijven zien, hoewel bij de kleinste versie de notch mogelijk iets kleiner wordt. Toch is de iPhone 12 straks duidelijk te onderscheiden van zijn voorgangers: hij krijgt platte en robuuste zijkanten, heel anders dan de glooiende randen van de voorbije jaren. Daarmee zet Apple bij de iPhones dezelfde ontwikkeling in als bij de iPads: de iPad Pro 2020 en de iPad Air 2020 hebben ook al zo’n platte rand.

iPhone 12 formaat

We hebben het steeds over dé iPhone 12, maar in feite zijn het er vier. Twee instapmodellen en twee luxere varianten:

  • 5,4-inch iPhone 12 mini
  • 6,1-inch iPhone 12
  • 6,1-inch iPhone 12 Pro
  • 6,7-inch iPhone 12 Pro Max


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dat betekent dat er ook qua formaten het een en ander gaat veranderen. In de voorgaande jaren had het kleinste model een schermdiagonaal van 5,8 inch. De iPhone 12 mini is dus écht mini. En de iPhone 12 Pro Max is met zijn 6,7-inch de grootste iPhone ooit.

Kleuren

We verwachten dat de instapmodellen – de iPhone 12 en de iPhone 12 mini – in een uitbundig kleurenpalet verkrijgbaar zijn. Dat was ook het geval bij de instapmodellen van de voorbije jaren, de iPhone XR en iPhone 11. De XR was er in zwart, wit, rood, geel, blauw en koraal. De 11 in zwart, wit, rood, geel, paars en groen. Voor de iPhone 12 is het nog even afwachten: zwart, wit en rood lijken er sowieso bij te zitten. Misschien matcht Apple de overige kleuren met de nieuwe iPad Air 2020: dan wordt het groen, hemelsblauw en roségoud.

iPhone 12 blauw concept

Voor de luxere modellen – de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max – gebruikt Apple waarschijnlijk wat klassiekere kleuren. Goud, spacegrijs en zilver zitten daar vrijwel zeker bij. Vorig jaar was het topmodel iPhone er ook nog in middernachtgroen. Het lijkt erop dat die kleur dit jaar vervalt en wordt opgevolgd door marineblauw.

Verschijning iPhone 12

iPhone 12 mini camera

Het is nog niet duidelijk wanneer de iPhone 12 verschijnt. Waarschijnlijk vindt de onthulling half oktober plaats – de uitnodigingen voor een Apple-event kunnen niet meer heel lang op zich laten wachten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: