Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Bijna zeker: dit is de datum van het iPhone 12-event

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Event 2020 liveblog


Lees verder na de advertentie

Dit jaar breekt Apple met een traditie: er verschijnen geen nieuwe iPhones in september. Maar gelukkig laat de onthulling van Apple’s nieuwe toptoestellen waarschijnlijk niet lang op zich wachten. In een tweet verklapt een gerenommeerde Apple-leaker de datum van het iPhone 12-event.

Datum iPhone 12 event

Datum iPhone 12 event

De tweet werd gedeeld door Apple-leaker Jon Prosser, die over goede bronnen beschikt als het gaat om releasedatums van nieuwe Apple-producten. Zo had hij eerder de exacte lanceringsdatum van de nieuwe iPhone SE goed.

Nu hebben zijn bronnen meer informatie over het volgende Apple-event, waarin Apple de vier iPhone 12-modellen presenteert:

  • Datum iPhone 12-event: dinsdag 13 oktober.
  • Pre-order: vrijdag 16 oktober (niet de Pro-modellen).
  • In de winkels: vrijdag 23 oktober.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook een tipgever van AppleInsider meldt dat Apple het event op 13 oktober organiseert, waarna de nieuwe iPhones op vrijdag 16 oktober zijn te bestellen. Het ziet er dus sterk naar uit dat we het Apple-event 2020 over twee weken kunnen verwachten.

Pro-modellen in november

Het is zo goed als zeker dat Apple tijdens het iPhone-event in oktober vier nieuwe iPhones presenteert. Twee volgende iPhone 11 op: de iPhone 12 mini en de iPhone 12. Daarnaast onthult het bedrijf twee geavanceerdere toestellen: de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max.

Waarschijnlijk zijn de Pro-modellen door een opgelopen vertraging pas op een later moment te bestellen. In een antwoord op een van zijn volgers schrijft Prosser dat de vier iPhones tegelijk worden aangekondigd, maar dat ze pas in november te bestellen zijn en in de winkels liggen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Van alle vier iPhone 12-modellen wordt verwacht dat ze 5G ondersteunen. Het is nog wel de vraag of de Nederlandse versie de mmWave-versie heeft, de snelste vorm van 5G. Waarschijnlijk beschikken ze alle vier over een nieuw ontwerp, dat door de vlakke zijkanten veel wegheeft van de iPad Pro. Verder lanceert Apple ongetwijfeld meer producten. Kandidaten zijn de AirTag, 4K Apple TV en AirPods Studio.

Wil je meer weten over de nieuwe iPhones die Apple in oktober aankondigt? Bekijk dan ons dossier: