Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iPhone 12 (Pro) iPhone 2020

‘iPhone 12 krijgt deze gave kleur én een LiDAR-scanner’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPhone 12 blauw concept


Lees verder na de advertentie

Dit najaar brengt Apple de iPhone 12 uit. Volgens een nieuw gerucht komt die beschikbaar in een kleur die Apple nog niet eerder gebruikte voor de iPhone: donkerblauw. Ook krijgt de nieuwe iPhone een LiDAR-scanner.

Blauwe iPhone 12

De informatie is afkomstig van de Taiwanese krant DigiTimes. Eerder dit jaar was er een soortgelijk gerucht en dat laait nu weer op. Destijds beweerde Apple-lekker Max Weinbach dat er een blauwe iPhone 12 aan zat te komen. Hij voegde daar destijds aan toe dat de kleur voorbehouden zal zijn aan de luxere Pro-modellen. Donkerblauw zou in de plaats komen van het chique middernachtgroen: de iPhone 11 Pro (Max) uit 2019 is de enige iPhone met die kleur.

Ook Bloomberg beaamt nu dat de iPhone 12 Pro in donkerblauw verkrijgbaar zal zijn. Ze voegen daaraan toe dat de nieuwe iPhones op de iPad Pro 2020 lijken, met platte in plaats van glooiende randen. De instapmodellen krijgen een aluminium frame, voor de luxere modellen wordt roestvrij staal gebruikt.

LiDAR-scanner

DigiTimes beweert bovendien dat de iPhone 12 een LiDAR-scanner krijgt: deze cameramodule scant de omgeving van de gebruiker en zet deze om in een zeer gedetailleerde 3D-weergave. De nieuwste iPad Pro 2020 heeft ook een LiDAR-scanner, maar mogelijk betekent de introductie op de iPhone pas écht de definitieve doorbraak hiervan. Al met al zou dat een stevige impuls betekenen voor augmented reality.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het is nog maar de vraag of álle nieuwe iPhone-modellen met de LiDAR-scanner worden uitgerust. Volgens DigiTimes is het van toepassing op slechts een deel van de iPhones, en het ligt dan voor de hand dat het om de luxere iPhone 12 Pro-modellen gaat.

iPhone 12 vertraagd

Er verschijnen dit jaar waarschijnlijk vier iPhone 12-modellen, allemaal met 5G en een oled-scherm:

  • iPhone 12 (5,4 inch)
  • iPhone 12 Max (6,1 inch)
  • iPhone 12 Pro (6,1 inch)
  • iPhone 12 Pro Max (6,7 inch)

De nieuwe iPhone verschijnt doorgaans half september, maar dit jaar is het anders. Apple heeft deze zomer al aangegeven dat september niet haalbaar is en dat de iPhone 12 een paar weken vertraagd is. Reken dus op de tweede helft van oktober. Mogelijk verschijnen de beide 6,1-inch iPhones iets eerder de de kleine iPhone 12 en de grote iPhone 12 Pro Max.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de iPhone? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Bron: Bloomberg