Terug naar Schermen iPhone X en iPad Pro verkozen tot display van het jaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Schermen iPhone X en iPad Pro verkozen tot display van het jaar

Door Koen van Ekeren16 mei 2018 09:102 min. leestijd0

De iPad Pro en de iPhone X vielen dinsdag in de prijzen tijdens de jaarlijkse Display Industry Awards. De Society for Information Display (SID) roemde de iPad Pro vanwege zijn ‘belangrijke technologische ontwikkelingen’, en beoordeelde het oled-paneel van de iPhone X als ‘uitstekend’.

Display van het jaar

De Display Awards zijn bedoeld voor het demonstreren van ‘hoogwaardige, innovatieve werk dat plaatsvindt in de display-industrie’, zegt Wei Chen, voorzitter van het evenement. De verkiezing had betrekking op producten die tijdens het kalenderjaar van 2017 konden worden gekocht.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De nieuwe 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro-schermen wonnen de verkiezing vanwege de innovatieve ProMotion-technologie, die een verversingsfrequentie tot 120 Hz mogelijk maakt. Het is het eerste display dat zo’n hoge frequentie heeft en het zorgt ervoor dat het scrollen bijzonder vloeiend verloopt, de iPad bizar snel reageert op aanraking en beelden vloeiender bewegen.

Verder hebben de modellen een pixeldichtheid van 264 pixels per inch (ppi). Hierdoor bezitten de iPad Pro-modellen respectievelijk 3,7 miljoen en 5,6 miljoen pixels. De apparaten ondersteunen ook True Tone, waarmee de witbalans van het scherm zich aanpast aan de omgevingsverlichting.

iPad Pro en iPhone X beste scherm

Ook de iPhone X viel in de prijzen vanwege zijn volledig scherm met Super Retina-technologie. Het scherm heeft een resolutie van 458 ppi en het is de eerste iPhone met een oled-paneel. SID prees het display vanwege zijn ‘opvallende kleuren, echte zwarttinten, een contrastverhouding van een miljoen tegen één en een superieur, systeembreed kleurbeheer’.

Het scherm ondersteunt verder Dolby Vision en HDR10, die bedoeld zijn om de beeldkwaliteit van foto’s en video’s verder te verhogen. En ook de iPhone X beschikt over de True Tone-technologie, die de witbalans van het scherm aanpast aan het omgevingslicht, wat een natuurlijkere kijkervaring oplevert.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar