Terug naar ‘iOS 12: zo verklappen Animoji de komst van een iPad Pro met Face ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 12: zo verklappen Animoji de komst van een iPad Pro met Face ID’

Door Laura Grootaarts5 juli 2018 10:552 min. leestijd0

Het lijkt er steeds sterker op dat Apple op korte termijn een iPad Pro met Face ID gaat lanceren. De geruchten dat de iPad Pro op de iPhone X gaat lijken, waren er eerder ook al, nu is er opnieuw een niet te missen aanwijzing gevonden in de bèta van iOS 12.

iPad Pro 2018: Face ID en Animoji

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte in de code van iOS 12 dat AvatarKit, de software om Animoji mee te maken, nu geschikt is gemaakt voor het iPad-scherm. In een tweet legt de ontwikkelaar uit dat hiervoor een TrueDepth-camera met gezichtstracking nodig is. Die camera kennen we tot nu toe alleen van de iPhone X. Het betekent waarschijnlijk ook dat de nieuwe iPad Pro Face ID heeft – je kunt hem ontgrendelen door ernaar te kijken. En als Animoji mogelijk zijn, dan kan het haast niet anders dan dat Memoji ook mogelijk zijn. Memoji zijn Animoji die sprekend op jou lijken. Je kunt deze poppetjes zelf maken.

iPad Pro 2018 Face ID en Memoji

De iPad Pro 2018 gaat in bepaalde opzichten lijken op de iPhone X. Dat betekent dunnere randen zonder thuisknop, en een notch bovenaan het scherm. De notch is nodig om ruimte te creëren voor de TrueDepth-camera.

iOS 12 verraadt nog meer over iPad Pro 2018

Het is niet voor het eerst dat in de bèta van iOS 12 aanwijzingen voor een iPad Pro met Face ID. De veegbewegingen in het nieuwe besturingssysteem zijn rechtstreeks afkomstig van de iPhone X en maken een thuisknop overbodig. Het klokje staat niet meer in het midden, maar is naar links verschoven. Zo ontstaat er ruimte voor een notch in het midden.

Keynote Apple in september

Geruchten over een iPad Pro met Face ID zijn er al langer. Aanvankelijk werd gedacht dat deze iPad gepresenteerd zou worden tijdens de WWDC in juni, maar dat evenement stond compleet in het teken van software. De eerstvolgende gelegenheid is tijdens de Apple-keynote in september, wanneer naar verwachting ook de drie iPhone 2018-modellen gepresenteerd worden.

Lees ook ons dossier over iPad Pro 2018.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar