Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Die iPad Pro met Face ID komt er en iOS 12 levert het bewijs

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro met Face ID


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan een nieuwe iPad Pro die in veel opzichten doet denken aan de iPhone X. Dat wil zeggen: met Face ID, zonder thuisknop en een notch bovenaan in het scherm. In de eerste bèta van het nieuwe besturingssysteem, iOS 12, zitten duidelijke hints hiervoor.

1. Veegbewegingen van de iPhone X

De veegbewegingen in iOS 12 op de iPad komen grotendeels overeen met die op de iPhone X. Enkele voorbeelden? Veeg je vanuit de rechterbovenhoek naar beneden, dan verschijnt het bedieningspaneel. Swipe je omhoog vanuit het dock, dan kom je in het thuisscherm – je hebt geen thuisknop meer nodig.

Natuurlijk kan het zijn dat Apple dit invoert om de boel consistent te houden, maar het kan ook wijzen op een iPhone X-achtig design voor de iPad. En er is meer!

2. De klok is naar links verschoven

De klok van de iPad stond tot iOS 11 altijd prominent bovenaan in het midden. In iOS 12 is hij verschoven naar links … zodat er ruimte is voor een notch in het midden. Deze twitteraar heeft het goed begrepen:


kooptip

https://twitter.com/stevesi/status/1003820384079106048

3. Face ID herkent meerdere gezichten

Face ID kan straks met meerdere gebruikers overweg. De optie heet Configureer een ander uiterlijk en het werkt met gezichten van verschillende. Je kunt het je ook bijna niet voorstellen, een iPad met Face ID die door slechts één persoon te ontgrendelen is. In bijvoorbeeld gezinnen wordt een iPad vaak door verschillende mensen gebruikt.

4. Instellingen voor Face ID

Een ontwikkelaar heeft het registratie-proces voor Face ID zelfs al aan de praat gekgregen op een iPad. Er staat zelfs al ‘Use Face ID for iPad unlock’.

WWDC

We hadden gehoopt dat we tijdens de WWDC meer zouden horen over de nieuwe iPad Pro, maar Apple presenteerde geen nieuwe hardware. De bovenstaande hints maken duidelijk dat de kans op een iPad Pro met Face ID nog zeker niet is verkeken. Het zou heel goed kunnen dat deze iPad tijdens Apple’s september-keynote wordt gepresenteerd.