Terug naar ‘iPad krijgt macOS-functies bij aansluiten Magic Keyboard’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPad krijgt macOS-functies bij aansluiten Magic Keyboard’

Door Ward Edema4 mei 2022 11:252 min. leestijd0

Apple werkt aan een gave nieuwe functie voor de iPad: een macOS-achtige interface die geactiveerd wordt door het Magic Keyboard.

iPad macOS

Hybride iPad-MacBook

Er gaan al langer geruchten rond over een nieuw hybride toestel van Apple. Dit zou een combinatie worden van een iPad en een Mac, die als tablet gewoon als een iPad functioneert, maar met toetsenbord en trackpad zich als een (soort van) Mac gedraagt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Er wordt zelfs gespeculeerd dat dit Apple’s eerste opvouwbare toestel zou worden: een grote tablet die je kunt opvouwen als een laptop, waarbij de onderste helft van het scherm dan dient als een virtueel toetsenbord met trackpad.

macOS-interface op iPad

iPadOS 16 interface

Nu is er een nieuw patent naar buiten gekomen dat past bij de eerdere geruchten. Hierbij wordt de iPad aangesloten op een Magic Keyboard-achtig toetsenbord, waarna de interface op het scherm verandert.

Zo wordt er een menubalk zichtbaar – precies zoals op macOS – en is het mogelijk om apps te gebruiken in losse vensters. Ook verschijnt er een soort bureaublad. De knoppen hiervan zouden goed te bedienen zijn met een trackpad, maar niet met je vingers. Door de interface achter het Magic Keyboard te verbergen, en eventueel een extern scherm met muis en toetsenbord, maakt iPadOS altijd optimaal gebruik van de beschikbare bediening.

iPadOS 16

iPadOS 16

Of de nieuwe macOS-interface naar iPadOS 16 komt, is nog onbekend. Sowieso is het met patenten altijd afwachten of het uiteindelijk werkelijk uitgevoerd wordt, maar deze interface past wel bij de ontwikkeling van de iPad in de laatste jaren, met een eigen besturingssysteem in 2019 en het Magic Keyboard in 2021.

Op 6 juni, de eerste dag van de WWDC, is er een Apple-event om 19:00. Wij verwachten dat iPadOS 16 op dat moment wordt aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de WWDC 2022? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar