Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 18: wordt Siri net zo slim als ChatGPT?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Siri activeren

iOS 18 belooft een ingrijpende update te worden: maak je op voor ‘een sloot nieuwe AI-functies’. Dat claimt Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg.

Lees verder na de advertentie

iOS 18 wordt grote AI-update

ChatGPT schrijft inmiddels jouw mails en documenten, en Sora genereert op basis van een simpel tekstopdrachtje complexe video’s, maar bij Apple blijft het nog altijd stil als het om AI gaat. Is het de stilte voor de storm? Waarschijnlijk wel. Eerder dit jaar beloofde Apple-CEO Tim Cook dat er dit jaar groot nieuws aan zit te komen als het om AI gaat. En dat zou alles te maken hebben met iOS 18, de grote iPhone-update die je dit najaar mag verwachten.

Wil je nieuws over iOS 18 in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Siri net zo veelzijdig als ChatGPT

Volgens Gurman (via MacRumors) traint Apple zowel Siri als Spotlight (de ingebouwde zoekfunctie van de iPhone) op grote taalmodellen. Het doel is om nauwkeuriger antwoord te geven op complexere vragen. De vernieuwde versie van Spotlight zou beter uit de voeten kunnen met specifieke functies van apps.

Maar AI zou vooral een flinke impuls geven aan Siri. Siri staat op dit moment nog bepaald niet bekend als de slimste van de digitale assistenten. De Google Assistant en Alexa van Amazon lopen mijlenver voor. Maar kijk er niet van op als Apple’s eigen taalmodel er straks voor zorgt dat Siri net zo veelzijdig en slim wordt als ChatGPT.

Niet alleen Siri

iWork.ai

Afspeellijsten in Apple Music, dia’s in Keynote-presentaties: je kunt het straks allemaal overlaten aan kunstmatige intelligentie. Andere apps die volgens de geruchten een diepere AI-integratie krijgen in iOS 18 zijn Gezondheid, Berichten en Opdrachten – en daar blijft het waarschijnlijk niet eens bij. Apple kocht onlangs het domein ‘iWork.ai’. Dit lijkt erop te duiden dat de iWork-apps (Pages, Numbers en Keynote) straks volop AI-integratie krijgen.

Voor iOS 18 moet je nog wel even geduld hebben. De update verschijnt in september. De onthulling is al eerder, tijdens Apple’s WWDC begin juni.