Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Tim Cook bevestigt: Apple kondigt dit jaar nog eigen AI aan

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple AI 2024

Apple is hard aan het werk om nog in 2024 nieuwe AI-functies te introduceren – en dat is nu voor het eerst door Tim Cook zelf bevestigd. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Apple en AI in 2024

Als er een term is waar je in 2024 niet meer onderuit komt, dan is het wel AI (artificiële intelligentie). Je ziet het overal terug: van slimme chatbots tot zoekmachines, en van telefoons tot draagbare mini-projectors. Maar opvallend genoeg houdt Apple nog een beetje de boot af.

ChatGPT stem

Nu zit er al heel wat AI in je iPhone zonder dat je het doorhebt. Denk bijvoorbeeld aan de Foto’s-app die objecten in je kiekjes herkent, of Siri die apps en acties voorstelt op het juiste moment van de dag. Maar de grootste ontwikkeling van vorig jaar blijft nog afwezig: taalmodellen. Hierop draaien bijvoorbeeld ChatGPT en Microsoft Copilot. Maar Apple lijkt nu eindelijk een inhaalslag te gaan maken.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Tim Cook bevestigt

Apple’s CEO, Tim Cook, lichtte het tipje van de sluier op tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Hij gaf aan dat Apple ‘enorm veel tijd en moeite’ stopt in AI, en dat ze ‘verheugd zijn om later dit jaar details te delen van de werkzaamheden op dit vlak’. Deze onthulling is vrij opmerkelijk, omdat er tijdens financiële ‘conference calls’ doorgaans niet gesproken wordt over nog onaangekondigde projecten.

Siri Vision Pro

Dat Tim Cook het toch noemt, is waarschijnlijk om de aandeelhouders gerust te stellen dat Apple niet van plan is de boot te missen als het gaat om AI. De concurrentie mag er namelijk wezen: er is zowel een dreiging vanuit Microsoft, die een flink aandeel heeft in ChatGPT-maker OpenAI, en vanuit Samsung, die allerlei handige AI-functies heeft geïntroduceerd voor zijn Galaxy-toestellen. En ook Google zit niet bepaald stil met zijn eigen chatbot Bard en slimme Pixel-telefoons.

iOS 18 als AI-update

De opmerking van Tim Cook past bij eerdere geruchten over Apple’s AI-plannen. Daarin werd al aangegeven dat Apple met iOS 18 grote stappen wil maken met het gebruik van een eigen taalmodel in een nieuwe versie van Siri, en allerlei andere AI-functies in apps als Berichten.

In juni kondigt Apple de update aan tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC). Tot die tijd volg je het laatste nieuws rondom iOS 18 via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!