Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 18: worden Agenda en Herinneringen één app?

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iOS 18 Herinneringen Agenda

Apple gaat de krachten van Agenda en Herinneringen bundelen in iOS 18. Daarmee zul je nooit meer iets belangrijks over het oog zien!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Agenda & Herinneringen in iOS 18

iOS 18 belooft een indrukwekkende upgrade te worden. Het besturingssysteem krijgt voor het eerst in jaren een compleet andere look, waardoor de interface gaat lijken op die van visionOS. Bovendien krijgt de iPhone er heel wat functies bij. Bijvoorbeeld voor Notities en Safari, maar het hoogtepunt is de berg aan AI-functies die Apple wil implementeren.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Inmiddels is er wéér een vernieuwing van iOS 18 gelekt: Marko Zivkovic van AppleInsider schrijft dat het bedrijf aan een ‘nieuwe en verbeterde’ versie van de Agenda-app werkt. Die krijgt dan integratie met Herinneringen. Daarmee wordt het mogelijk om direct in Agenda ‘herinneringen te plannen en organiseren’. De Herinneringen-app blijft wel gewoon bestaan.

De herinneringen die je in de Agenda-app maakt, belanden volgens Zivkovic ook gewoon in de Herinneringen-app. Plus je kunt ze in Agenda volledig naar je hand zetten door bij een herinnering de datum, tijd, locatie en prioriteit aan te geven. Overigens komt de integratie van Herinneringen in Agenda ook naar macOS 15, over iPadOS 18 heeft Zivkovic niets onthuld. Meestal heeft de iPad wat langer de tijd nodig, dus mogelijk moeten we wachten tot iPadOS 19.

iOS 18 release

De iOS 18 release vindt later dit jaar plaats, waarschijnlijk rond de release van de iPhone 16 in september. Apple zal de software wel al eerder aankondigingen: op maandag 10 juni, dan houdt Apple hun jaarlijkse event om de WWDC mee af te trappen. Daar krijgen we ook de grootste nieuwe functies te zien. Nu nog hopen op een voorproefje van de combinatie Herinneringen en Agenda!

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 18? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!