Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze 3 iPhones ontvangen vanaf iOS 17 geen updates meer

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhones iOS 17


Lees verder na de advertentie

Een iPhone ontvangt een lange tijd updates, vaak zo’n vijf jaar. Helaas komt er een moment dat de ondersteuning komt te vervallen. En met iOS 17 valt het doek voor drie iPhones …

Welke iPhones kun je niet updaten naar iOS 17?

Dit najaar komen er met iOS 17 weer leuke functies naar de iPhone. Apple voegt een nieuwe Stand-by feature toe, er komt een Dagboek-app en er zijn nog allerlei andere nieuwe iOS 17 functies die de moeite waard zijn. Niet alle iPhone-gebruikers met iOS 16 zullen echter kunnen updaten naar iOS 17.

Als Apple een grote nieuwe update uitbrengt, zijn er vaak een paar modellen die niet langer software-updates ontvangen. Met iOS 17 is dat ook zo. De iPhones die in 2017 verschenen krijgen geen iOS 17 ondersteuning:

Als je niet zeker weet welke iPhone je hebt, open je de Instellingen-app. Tik daar op ‘Algemeen>Info’. Naast ‘Modelnaam’ zie je welk iPhone-model je hebt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een iPhone zonder ondersteuning krijgt overigens nog wel regelmatig beveiligingsupdates door, dus je kunt de bovengenoemde toestellen gewoon veilig blijven gebruiken. Nieuwe iOS-functies moet je echter missen. Pas na een paar jaar zul je gaan merken dat sommige belangrijke apps geen ondersteuning meer bieden.

Wil je leuke iPhone-tips ontvangen om meer uit je toestel te halen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Welke iPhones zijn wél geschikt voor iOS 17?

Deze iPhones kun je straks wel updaten naar iOS 17:

Release

iOS 17 komt in het najaar uit, waarschijnlijk in september. Kun je niet wachten om de nieuwe functies uit te proberen, dan is het al mogelijk om een bèta (testversie) te installeren. In het artikel iOS 17 bèta installeren lees je hoe dit werkt. Houd wel rekening met dat een bèta relatief veel bugs bevat.