Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17 bèta installeren: zo kun je de software downloaden

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 17 bèta downloaden

De release van iOS 17 pas in september, maar het is nu al mogelijk om het nieuwe iPhone-besturingssysteem gratis te downloaden. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het installeren van de iOS 17 bèta werkt.

Lees verder na de advertentie

iOS 17 bèta downloaden

Apple presenteerde de nieuwe iPhone-functies van iOS 17 op 5 juni tijdens WWDC. De software biedt enkele toffe vernieuwingen, zoals Stand-by, NameDrop, een verbeterde autocorrectie en meer. Met die functies kun je al aan de haal gaan, door de publieke bèta te installeren.

We raden het aan om de bèta van iOS 17 alleen te installeren op een ander toestel dan je hoofdtelefoon. Bèta’s zijn bedoeld om bugs en foutjes te ontdekken, die tijdens de testperiode worden verholpen. Zeker bij deze eerste testversie is het besturingssysteem nog verre van stabiel. Hierdoor kom je de nodige bugs tegen, en ze verkorten vaak ook de batterijduur.

iOS 17 publieke bèta installeren: zo doe je dat

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Voordat je een iOS 17 bèta installeert, is het aan te raden om op je Mac een reservekopie te maken. Zo kun je nog altijd terug naar iOS 16. In het artikel over het maken van een iPhone back-up lees je hoe je dit doet.

Volg daarna de volgende stappen.

 1. Schrijf je in
  Ga op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.
 2. Voeg je iPhone toe
  Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Je krijgt nu een hele bijsluiter voorgeschoteld over de bèta’s, maar belangrijk voor nu is alleen de link in de tekst: ‘Enroll your iOS device’. Tik erop.
 3. Naar de instellingen
  Daarna is het installeren van de iOS 17-bèta bijna net zo eenvoudig als het installeren van gewone updates. Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen>Software-update’. 
 4. Ga naar de bèta-updates
  Tik op de knop ‘Bèta-updates’. iOS zoekt naar een nieuwe update en even later verschijnt de publieke bèta van iOS 17 in beeld. Selecteer de optie en tik linksboven op ‘Vorige’. 
 5. Installeer de bèta
  Kies voor de optie ‘Download en installeer’. Zoals bij elke andere iOS-update kan het installeren enkele minuten duren en wordt de iPhone opnieuw opgestart. 

iOS 17 bèta voor ontwikkelaars downloaden: zo doe je dat

iOS 17 beta downloaden

Jarenlang was zo’n ontwikkelaarsbèta alleen toegankelijk voor iPhone-gebruikers met een betaald ontwikkelaarsaccount van 99 euro per jaar. Nu is een betaald Apple Developer-account niet langer vereist. Om de iOS 17 bèta voor ontwikkelaars te installeren, is het wel nodig om eenmalig met je Apple ID in te loggen op de Developer-website. Heb je dit al ooit gedaan, dan kun je de eerste vier stappen overslaan.

 1. Navigeer op je iPhone in Safari naar developer.apple.com.
 2. Open via de knop linksboven het menu en kies ‘Account’.
 3. Log in met je Apple ID om in te loggen bij Apple Developer.
 4. Je komt terecht op de ‘Apple Developer Agreement’-pagina. Scrol naar beneden en vink de bovenste optie aan om te bevestigen dat je akkoord gaat met de overeenkomst. Tik op ‘Submit’.
 5. Open de Instellingen-app (zorg dat je iOS 16.4 of nieuwer hebt geïnstalleerd).
 6. Tik op ‘Algemeen>Software-update.
 7. Tik op ‘Bèta-updates’ en selecteer ‘iOS 17 Developer Beta’.
 8. Druk linksboven op ‘Vorige’ en selecteer onder iOS 17 Developer Beta de optie ‘Download en installeer’.

Houd rekening met dat je een iPhone met iOS 17 ondersteuning nodig hebt. De iPhone X en iPhone 8 zijn dit jaar de toestellen die voor het eerst geen grote software-updates meer ontvangen. Ook moet de iPhone zijn bijgewerkt met iOS 16.4 of nieuwer.

Wil je meer van dit soort iPhone-tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!