Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17.4 bèta 3 is uit – en het wordt een enorme update

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 17.4 beta 3

iOS 17.4 staat op het punt om uitgerold te worden, en Apple is de software op dit moment aan het testen. Inmiddels is iOS 17.4 bèta 3 verschenen, met daarin alle nieuwe functies. In eerste instantie is de bèta er voor ontwikkelaars; de publieke versie kan er ieder moment zijn.

Lees verder na de advertentie

Op de hoogte blijven van Apple-updates?

Dat doe je via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Veel nieuwe functies speciaal voor de EU

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ten opzichte van de tweede iOS 17.4 bèta die vorige week verschenen is, zijn er geen extra nieuwe toevoegingen gevonden. Maar een opvallende update wordt het sowieso al. iOS 17.4 bevat een hoop ingrijpende nieuwe functies die uitsluitend beschikbaar zullen zijn in de EU. Dat heeft alles te maken met de Europese regelgeving die begin maart van kracht gaat: Apple heeft zich te houden aan de Digital Markets Act (DMA).

De DMA moet digitale markten eerlijk, competitief en transparant houden. Simpel gezegd: Apple mag zijn eigen diensten niet bevoordelen. En daarom is er vanaf de eerstvolgende versie van iOS 17 meer ruimte voor de concurrenten. Dit heeft onder meer de volgende consequenties:

  • Straks kun je grasduinen in alternatieve App Stores.
  • Apple stelt ook de NFC-chip open voor andere partijen, zodat je op Apple Pay-achtige wijze kunt betalen met bijvoorbeeld een ov-chipkaart of Google Pay.
  • Je kunt nu écht andere browsers installeren. Tot nu toe zijn alle browsers gebouwd met de technieken van Apple.

Een flinke nieuwe update dus, maar … Of je al die veranderingen direct opmerkt, is nog maar zeer de vraag. Ontwikkelaars moeten eerst aan de slag met de vernieuwingen. Wel zijn er nog kleine veranderingen die overigens ook wereldwijd worden doorgevoerd. Zo verwelkomen we weer een flinke dosis nieuwe emoji’s. Ook wordt de stopwatch veel praktischer in gebruik.

iOS 17.4 release

iOS 17.4 verschijnt in maart. Apple heeft nog tot 6 maart om aan de nieuwe Europese regelgeving te voldoen. Dus het lijkt logisch dat de update nog voor die tijd zal verschijnen.